دکتر آرمان حبیبی متخصص بیماریهای مغز و اعصاب در خصوص بیماری سکته مغزی اظهار کرد:براساس آمار، سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در کشور به شمار میآید.
وی با تاکید بر جدی بودن بیماری سکته مغزی افزود: سکته مغزی میتواند زندگی فرد را به طور کامل دگرگون کند و شایعترین علت ناتوانی محسوب میگردد که میتواند منجر به فلج، اختلال در تکلم و از دست دادن استقلال فردی است.
متخصص بیماریهای مغز و اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، در سالهای اخیر، پیشرفتهای قابل توجهی در درمان سکته مغزی حاصل شده است. این پیشرفتها، شانس بهبودی بیماران را به طور قابل توجهی افزایش داده و عوارض ناشی از سکته را کاهش داده است. با این حال، سکته مغزی همچنان یک بیماری جدی است که پیشگیری از آن اهمیت ویژهای دارد.
دکتر حبیبی تصریح کرد: برای کاهش خطر سکته مغزی، لازم است افرادی که در معرض خطر هستند، شناسایی و تحت بررسیهای منظم قرار گیرند. با آگاهیبخشی در مورد عوامل خطر و آموزش سبک زندگی سالم، میتوان احتمال بروز سکته مغزی را به طور قابل توجهی کاهش داد.
وی عوامل خطر سکته مغزی را فشار خون بالا و دیابت، وزن بالا، کم تحرکی، افزایش سن و زمینه خانوادگی برشمرد و گفت: فشار خون یکی از فاکتورهای بسیار مهم سلامتی است که کم و زیادشدن آن میتواند عواقب بسیار بدی برای فرد داشته باشد. از مشکلات قلبی و عروقی گرفته تا انواع سکته و بیماریهای مرتبط، همگی میتوانند به دنبال یک فشار خون غیرنرمال ایجاد شوند؛ بنابراین داشتن فشار خون نرمال بسیار برای سلامتی فرد ضروری است.
متخصص بیماریهای مغز و اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: مصرف زیاد نمک و فست فودها یکی از عوامل اصلی افزایش فشار خون است این افزایش فشار خون میتواند عوارضی جدی مانند سکته مغزی را به دنبال داشته باشد.
دکتر حبیبی تاکید کرد: اندازهگیری فشار خون بهطور منظم، بهویژه پس از ۳۵ سالگی، برای حفظ سلامت قلبی عروقی ضروری است. در صورت نرمال بودن فشار خون، اندازهگیری سالی یک بار توصیه میشود. اما در صورت تشخیص فشار خون بالا، اصلاح سبک زندگی مانند ورزش منظم، کاهش وزن و تغذیه سالم اولین قدم برای کنترل فشار خون است. در برخی موارد، ممکن است به درمان دارویی نیز نیاز باشد.
وی به اهمیت کنترل قند خون اشاره و بیان کرد: دومین فاکتور سکته مغزی؛ قند خون است افرادی که سابقه خانوادگی و اضافه وزن دارند و مبتلا به قند خون هستند باید تحت نظر پزشک معالج (متخصص داخلی یا فوق تخصص غدد) قرار بگیرند و شروع به کنترل قند خون کنند چرا که عدم کنترل امکان ابتلای سکته قلبی و مغزی را بالا میبرد.
متخصص بیماریهای مغز و اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به افزایش نگرانکنندهی سکته مغزی در جوانان، عوامل اصلی این پدیده را مصرف سیگار، سبک زندگی کمتحرک، تغذیه نامناسب، فشار خون بالا، دیابت، چاقی، کلسترول بالا، بیماریهای قلبی، مصرف مواد مخدر و سابقه خانوادگی این بیماری عنوان کرد و افزود: در صورت بروز سکته مغزی، زمان طلایی برای درمان بسیار کوتاه است و تزریق داروهای ترومبولیتیک در ۴.۵ ساعت اول پس از بروز علائم میتواند از آسیبهای مغزی بیشتر جلوگیری کند. با این حال، بهترین راهکار، پیشگیری از سکته مغزی با اصلاح سبک زندگی، کنترل عوامل خطر و مراجعه منظم به پزشک است.
دکتر حبیبی افزود: تزریق این داروها نیازمند ارزیابی دقیق توسط متخصص مغز و اعصاب و در نظر گرفتن شرایط خاص هر بیمار است. زمان آغاز علائم نیز در تصمیمگیری برای تزریق بسیار مهم است. گرچه این داروها میتوانند بهبودی را به دنبال داشته باشند، اما تضمینی برای بهبود کامل نیست و ممکن است چند ماه طول بکشد تا نتایج کامل آن مشخص شود. بنابراین، همچنان بهترین راهکار برای مقابله با سکته مغزی، پیشگیری از آن است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سبک زندگی ناسالم؛ عامل اصلی افزایش سکته مغزی در جوانان" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سبک زندگی ناسالم؛ عامل اصلی افزایش سکته مغزی در جوانان"، کلیک کنید.