
گیل 25/قم مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان قم گفت: طرح نظارتی ویژه برای کنترل مراکز تهیه و فروش مواد غذایی از ۱۱ اسفند آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ادامه دارد.
نرگس جعفری مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان قم در گفت وگو با گیل 25 اظهار کرد: امسال از روز ۱۱ اسفند ماه کشیک های ما به صورت طرح های نظارتی و طرح تشدید آغاز شده است.
وی ادامه داد: در این طرح ها نظارت بر کلیه مراکز تهیه و فروش مواد غذایی به ویژه مراکزی که اولویت بیشتری دارند (مانند رستوران ها آش و حلیم فروشی ها کبابی ها و قنادی ها) با دقت بیشتری انجام می شود.
جعفری بیان کرد: در طرح نظارت کنترل مواد غذایی به طور دقیق صورت می گیرد؛ اگر بازرسان به موارد مشکوک برخورد کنند از مواد غذایی نمونه برداری می شود و در صورت غیرقابل مصرف بودن همانجا توقیف خواهند شد.
وی در خصوص ساعت کاری این طرح افزود: این کشیک ها در دو مرحله ی قبل و بعد از افطار انجام می شود؛ ساعت کشیک ها در موارد خاص تا ساعت ۱۲ شب و در سایر موارد تا ساعت ۲۲ ادامه دارد.
مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان قم عنوان کرد: بیش از ۵۰ نفر از بازرسان ما در این طرح نظارتی مشارکت دارند و این فعالیت ها تا ۱۵ فروردین ماه سال آینده ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه این نظارت ها علاوه بر مراکز شهری بر مراکز بین راهی و اماکن روستایی نیز اعمال می شود گفت: از تأسیسات آب رسانی نیز بازدید به عمل می آید و کنترل هایی مانند کلرسنجی روی آب آشامیدنی انجام می شود؛ همچنین نمونه برداری میکروبی از آب صورت می گیرد تا در صورت وجود مشکل گزارش شده و از عرضه آب ناسالم جلوگیری شود.
وی افزود: علاوه بر این در اماکن عمومی مانند هتل ها مساجد حسینیه ها و مراکز اقامتی نیز نظارت و بازرسی انجام می شود؛ این بازرسی ها به همان شیوه ای است که در سایر مراحل اجرا شده است.
جعفری تصریح کرد: جلسات بین بخشی و هماهنگی با سازمان های مرتبط مانند سازمان صمت گردشگری اتاق اصناف و در موارد لازم با سازمان های دامپزشکی اماکن عمومی و تعزیرات پیش از شروع کشیک ها برگزار شده است.
وی با اشاره بر اینکه اکنون گشت های مشترک با سازمان های نام برده شده انجام می شود گفت: در صورت بروز مشکل سازمان متولی در گشت مشترک حضور داشته و اقدامات لازم را انجام می دهد.
مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان قم اظهار کرد: از مردم و متصدیان انتظار داریم تا به چند نکته مهم توجه کنند نخست اینکه عرضه مواد غذایی باید به شکل صحیح انجام شود به ویژه ظروف مورد استفاده برای عرضه آش و حلیم باید از جنس گیاهی یا آلومینیومی باشد و استفاده از ظروف شفاف ممنوع است.
وی ادامه داد: هنگام خرید زولبیا و بامیه مردم باید دقت کنند و در صورت مشاهده رنگ غیرطبیعی از خرید آن خودداری کرده یا مصرف آن را محدود کنند این کار به سلامت مواد غذایی کمک می کند.
جعفری در پایان بیان کرد: رعایت نکات بهداشتی توسط مردم و متصدیان بسیار مهم است تا مشکلات به حداقل برسد. اگر افراد در جایی با مشکل مواجه شدند مانند عرضه زولبیا و بامیه در فضای باز یا عدم رعایت نکات بهداشتی می توانند با سامانه ی ۱۹۰ تماس بگیرند.
پایان خبر گیل 25
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "طرح تشدید نظارت ها بر اصناف ویژه ماه رمضان و عید نوروز در قم" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها, گردشگری و اقامتی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "طرح تشدید نظارت ها بر اصناف ویژه ماه رمضان و عید نوروز در قم"، کلیک کنید.