مرتضی حاجیآقامیری با اشاره به واردات قاچاق و آسان فرشهای افغانستانی به ایران، اظهار داشت: در برخی موارد این فرشها به نام فرش ایرانی به فروش میرسد که این هم خودش تخلف دیگری است و دلیلش هم مسئله جذابیت فرشهای افغانستانی بخاطر قیمت پایین است.
وی گفت: بیش از آنچه که وجود فرشهای افغانستانی در داخل کشور نگران کننده باشد، توسعه و روند صعودی آن نگران کننده است، چون رشد فزاینده پیدا میکند و آسیب جدی به بازار داخلی و اشتغال ما میزند که تاثیرش در افت آمار صادراتی ما متبلور میشود.
رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران، افزود: این فرشها به شیوه قاچاق و با سهولت وارد میشود. طبیعتا عوارض ورودی پرداخت نمیکنند، به دلیل این که فرشهای باکیفیتی هم نیستند، با قیمت پایینتری از فرش ایرانی در اختیار مشتری قرار میگیرند و علاوه بر تخریب بازار، باعث ضربه به تولید داخل میشوند.
حاجی آقامیری ادامه داد: این موضوع که یک تولیدکننده فرش در افغانستان تعهد کند که شما هر تعدادی فرش لازم دارید من ۴۸ ساعت دیگر در تهران تحویل شما میدهم، روند نگران کنندهای است. درنظر داشته باشید ما بخواهیم بار تجاری هم بفرستیم ۴۸ ساعته به مقصد نمیرسد که این افراد این ادعا را در مورد واردات غیرقانونی فرش دارند.
رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران توضیح داد: یکی از اقداماتی که در چند سال گذشته توسط اتحادیه صادرکنندگان فرش و اتاق بازرگانی در نمایشگاههای مختلف انجام شده این بوده که با کسانی که به نمایشگاههای فرش تهران، شیراز و اصفهان فرش افغانستانی میآوردند برخورد شده و اجازه فروش به آنها داده نشده است.
حاجیآقامیری تصریح کرد: طی چند سال گذشته تجار آمریکایی در افغانستان سرمایهگذاری کردهاند و قالیبافی را در این کشور توسعه دادهاند، در سه سال اخیر هم شاهد شدت گرفتن تعداد فرشهای قاچاق افغانستانی در ایران هستیم.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان این که واردات فرش از مرزهای شرقی به کشور خیلی ساده است، گفت: یک مقداری هم فرش از پاکستان وارد کشور شد که روند آن ادامهدار نبود. ظاهرا بعضی از فرشهای افغانستانی با یک بار شسته شدن تغییر میکنند و بعضی دیگر طی یکی دو سال استفاده تحلیل میروند و ماندگار نیستند و خریدار آنها پول خود را دور میریزد.
وی اظهار کرد: در برخی موارد فرش افغانستانی به نام فرش ایرانی به فروش میرسد که این هم خودش تخلف دیگری است و دلیلش هم مسئله جذابیت فرشهای افغانستانی بخاطر قیمت پایین است.
حاجیآقامیری عنوان کرد: فرشهای افغانستانی هم به لحاظ نقشه و هم تکنیک بافت با فرش ایرانی تفاوت دارند و این موضوع توسط کارشناسان قابل تشخیص است، اما برای مردم عادی قابل تشخیص نیست. باید امکاناتی را در اختیار داشته باشیم تا به مردم آگاهی و آموزش دهیم که اساسا فرش خوب خریدن یعنی چی و فرش ایرانی چه ویژگیهایی دارد که فرش افغانستانی و هندی ندارد.
هند در غیاب ما بازار فرش آمریکا را تسخیر کرد
رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران بیان کرد: وقتی ما تحریم هستیم، به هر حال کسانی که در حوزه فرش کار میکنند نیازشان را از جای دیگر تامین میکنند، به همین دلیل هم بلافاصله بعد از تحریمها، هند در غیاب ما بازار آمریکا را تسخیر کرد.
به گفته وی، کمک دولت و بخش خصوصی میتواند این روند را اصلاح کند. دستگاهها اعم از گمرک و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید ورود کنند تا اینقدر راحت امکان قاچاق هر کالایی از جمله فرش که در شرایط آسیبپذیری قرار دارد، وجود نداشته باشد.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف در مورد آخرین وضعیت صادرات فرش دستباف نیز گفت: طبق آخرین گزارش مرکز ملی فرش، تغییرات مثبتی در دو ماه ابتدایی سال رخ داده و حدود ۷ میلیون دلار فرش صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل اندکی رشد داشته است. من فکر میکنم در انتهای سال شاهد همان ۴۰ میلیون دلار صادرات سال گذشته بدون افت و خیز خاصی باشیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فروش فرشهای افغانستانی به نام فرش ایرانی" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فروش فرشهای افغانستانی به نام فرش ایرانی"، کلیک کنید.