عصر امید غذا و فراسودمندها؛
یک شرکت در ابتکاری فناورانه موفق شده ضایعات کشاورزی را به خوراک دام تبدیل کند. با این روش علاوه بر کاهش مصرف آب درصد پروتئین ضایعات هم افزایش مییابد.
اکبر تقیزاده مدیر شرکت فناور، استادتمام تغذیه دام دانشگاه تبریز و معاون اداری و مالی دانشگاه مراغه که در ششمین رویداد عصر امید غذا و فراسودمندها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه حضور داشت در گفتوگو با خبرنگار گیل 25 با معرفی محصول «خوراک تخمیری دام» اظهار کرد: این محصول برای نخستینبار در کشور از ضایعات کشاورزی و نهادههای دامی تولید شده است.
وی اضافه کرد: محصول «خوراک تخمیری دام» قابلیت رقابت با خوراک کامل دام را دارد و با داشتن ۱۶ درصد پروتئین خام، یکو نیم مگاکالری در کیلوگرم ماده خشک و انرژی ویژه برای شیردهی، ۹۵ صدم درصد کلسیم و ۴۶ صدم درصد فسفر دارد.
استادتمام تغذیه دام دانشگاه تبریز با بیان اینکه آزمایش محصول «خوراک تخمیری دام» در شرکت کشت و صنعت مغان، شرکت آذرنگین تبریز، دانشگاههای مراغه و تبریز و هنرستان کشاورزی سراب انجام شده است، ادامه داد: محصول «خوراک تخمیری دام» قابلیت عرضه به دامپروری کشور را دارد و در این راستا مرکز نوآوری خوراک تخمیری دام وزارت دفاع هم در حال راهاندازی است.
محصول «خوراک تخمیری دام» چه مزایایی دارد؟
تقیزاده با اشاره به مزایای محصول «خوراک تخمیری دام» یادآور شد: این محصول قابلیت صرفهجویی دارد و برای جلوگیری از خروج ارز از کشور و صرفهجویی در حوزه آب بسیار مؤثر است، بهعنوان مثال برای تولید یک کیلوگرم یونجه به ۶۰۰ لیتر آب نیاز داریم و در خوراک تخمیری که سنتز کردیم برای یک کیلوگرم خوراک دام به ۳ هزار و ۵۰۰ لیتر آب که مقابل آب مصرف برای یونجه بوده، قابل چشمپوشی است.
وی در بخش دیگری از گفتوگو با خبرنگار گیل 25 با بیان اینکه بومی کردن محصول «خوراک تخمیری دام» در کشور منجر به صرفهجویی در سوخت حمل و نقل عمومی میشود، تبیین کرد: این محصول و تکنولوژی به انتقال فناوری به کشورهای همسایه کمک میکند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بازگشت ضایعات کشاورزی به چرخه تولید؛ از کاهش مصرف آب تا افزایش درصد پروتئین" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بازگشت ضایعات کشاورزی به چرخه تولید؛ از کاهش مصرف آب تا افزایش درصد پروتئین"، کلیک کنید.