
گیل 25/خوزستان دبیر انجمن علمی اورژانس کشور با اشاره به آغاز پویش ملی ایمنی و سلامت، بر اهمیت انجام اقدامات پیشگیرانه و آموزشهای همگانی در کاهش آسیبهای ناشی از تصادفات جادهای تاکید کرد.
دکتر حسن معتمد با تشریح ضرورت کاهش آسیبهای ناشی از تصادفات جادهای، اظهار کرد: بخش عمدهای از این امر مهم در دو بخش اقدامات پیشگیرانه و اقداماتی که بعد از تصادف، به عنوان یک فرد آموزش دیده غیرپزشکی در صحنه وقوع حادثه میتوان انجام داد، قرار میگیرد و هدف کلی آن، کاهش آسیبهای ناشی از تصادفات است.
به گزارش گیل 25 به نقل از وبدا خوزستان، وی درباره اقدامات پیشگیرانه بیان کرد: مواردی همچون پرهیز از خستگی و خوابآلودگی حین رانندگی از جمله موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. زمانی که فرد از تمرکز و امکان کمتری برای پاسخ صحیح و واکنش سریع به اتفاقات محیطی برخوردار باشد، زمینه برای بروز تصادفات ناخواسته فراهم میشود.
این متخصص طب اورژانس توصیه کرد، افرادی که به دلیل شرایط پزشکی از داروهای آرامبخش استفاده میکنند، از رانندگی در آن حالت خودداری کنند. همچنین بسیار حائز اهمیت است که در زمان رانندگی، از هر آنچه باعث برهم خوردن تمرکز فرد میشود، پرهیز شود.
دبیر انجمن علمی اورژانس کشور با اشاره به اقدامات موثر رهگذران در صحنه تصادف گفت: به عنوان یک فرد غیر پزشک میتوانیم اقداماتی انجام دهیم که نتایج بسیار چشمگیری در کاهش آسیبهای ناشی از تصادف داشته باشد. همچنین دانستن اقداماتی که نباید انجام دهیم نیز از بروز عواقب جدی برای بیمار جلوگیری میکند.
معتمد با تاکید بر اهمیت آموزشهای همگانی احیای قلبی و ریوی، بیان کرد: اگر افراد جامعه آموزش عمومی برای احیای قلبی و ریوی را فرا گرفته باشند، باید بدانند هنگام حادثه، پس از اطمینان از ایمن بودن محل حادثه، باید نبض بیمار را طبق پروتکل بررسی و در صورت عدم وجود نبض، عملیات احیا را آغاز کنند. این عملیات در افراد بزرگسال به صورت ۳۰:۲ انجام میشود، یعنی برای تست ماساژ قلبی، در ازای ۳۰ بار فشار قفسه سینه دو بار تنفس لازم است و این اقدام را افرادی باید انجام دهند که آموزشهای لازم را از طریق هلال احمر و سایر ارگانهای مربوطه فرا گرفته باشند.
وی افزود: در صورتی که فرد آموزش احیا را ندیده باشد، اقدامات دیگری مانند کنترل خونریزی در صحنه حادثه قابل انجام است. برای کنترل خونریزی باید به هر شیوه ممکن اقدام شود، حتی با گذاشتن دست یا انگشت روی محل خونریزی یا بستن یک پارچه بالاتر از زخم و یا فشار مستقیم روی آن قسمت، قابل انجام است.
معتمد کنترل خونریزی را یکی از حیاتیترین اقدامات در این شرایط دانست و بیان کرد: اگر برای بیمار با خونریزی شدید و کشنده در دقایق اولیه حادثه، اقدامی صورت نگیرد، احتمال زنده ماندن به شدت کاهش مییابد.
این متخصص طب اورژانس به اهمیت باز نگه داشتن راه هوایی مصدوم در حادثه اشاره کرد و گفت: اگر در تنفس فرد بیمار یا مصدوم صدای خرخر شنیده شود و یا فرد ناهوشیار باشد، لازم است بدون تکان دادن گردن، دهان بیمار را از ترشحات استفراغی و اجسام خارجی پاک کنیم تا راه هوایی او باز شود.
وی بر ضرورت بیحرکت نگه داشتن ستون فقرات مصدوم در حادثه تاکید کرد و هشدار داد که بسیاری از آسیبها به دلیل ناآگاهی افراد غیر متخصص حین جابهجایی مصدوم رخ میدهد و میتواند منجر به آسیبهای نخاعی جبرانناپذیری شود که زندگی فرد و خانوادهاش را تحت تاثیر قرار میدهد و هزینههای زیادی را به سیستم بهداشت و درمان تحمیل میکند. بنابراین در انتقال مصدوم، ستون فقرات گردنی، پشتی و کمری باید بیحرکت باشد و در صورت نبود وجود خطر محیطی جدی، عدم جابهجایی فرد در صورت نداشتن آموزش کافی به مراتب ایمنتر است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تاکید کرد: با رعایت احتیاط لازم و توجه به نکات مطرح شده در پویش «نه به تصادف» بیشک شاهد کاهش وقوع سوانح جادهای، مرگومیر و دیگر آسیبهای ناشی از تصادفات در کشور خواهیم بود.
پایان خبر گیل 25
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "برای زنده نگه داشتن مصدوم تصادفی چه باید کرد؟" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "برای زنده نگه داشتن مصدوم تصادفی چه باید کرد؟"، کلیک کنید.