در نشست هفتگی با خبرنگاران؛
سخنگوی وزارت خارجه در نشست هفتگی به خبرنگاران به موضوعات مختلف ازجمله سفر اخیر وزیر خارجه کشورمان به کابل پرداخت.
به گزارش خبرگزاری گیل 25، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه) ۱۵ بهمنماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.
سفر به افغانستان صرفاً سیاسی نبود
وی درباره سفر عراقچی به افغانستان گفت: این سفر در راستای تداوم مراودات و روابط دو کشور به عنوان دو ملت همکیش و همزبان و همسایه با مرز مشترک است. یک ابتکار طبیعی در یک روند معقول سه چهار ساله است که رخ داد.
بقایی به اشتراکات فراوان بین دو کشور اشاره کرد و افزود: تلاش داریم این اشتراکات و پیوندها مبنا و زمینهای برای درک متقابل برای منافع و نگرانیهای دو طرف باشد.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: در خصوص مهاجرت، حقآبه و امنیت مباحثی داریم که باید در چارچوبهای دیپلماتیک مطرح و دو طرف به درک مشترکی درباره علائق و نگرانیها برسند. وی گفت: این سفر در ادامه مسیری بود که از قبل شروع شده بود.
به گفته وی، مراودات با حکومت سرپرست افغانستان در سه سال و نیم وجود داشته و امیدواریم این سفر گام مهم در این فرایند باشد هم از حیث رفع نگرانیها و هم از جهت استفاده از ظرفیتها و مبانی مشترک برای ارتقای روابط در حوزههای مختلف.
بقایی افزود: این سفر صرفا سیاسی و دیپلماتیک نبود و گروهی از بازرگان و فعالان اقتصادی وزیر را همراهی میکردند.
در خصوص تحولات منطقه و فلسطین موضوعات را با دقت رصد میکنیم
وی در پاسخ به سؤالی درباره سفر عراقچی به قطر و اینکه آیا این سفر ارتباطی با احتمال شروع مذاکرات با دولت ترامپ دارد؟ اظهار داشت: این سفر در چارچوب رفت و آمدهای دیپلماتیک دو کشور انجام شد. با قطر رفت و آمد و مشورت درباره مناسبات دوجانبه و منطقه داریم.
وی افزود: در این سفر با مسئولان ارشد حماس هم گفتوگو شد و به مناسبات پیروزی اخیر مقاومت در فلسطین و تحمیل آتشبس بر رژیم اشغالگر به آنها تبریک گفته شد.
بقایی درباره سفر نتانیاهو به واشنگتن بیان کرد: ما سعی میکنیم بر موضوعات خود تمرکز کنیم ولی درباره بازتابها و آثار این رفت و آمدها در خصوص تحولات منطقه و فلسطین موضوعات را با دقت رصد خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اجلاس معاونان وزرای خارجه اکو گفت که این اجلاس امروز در تهران در حال برگزاری است و در ادامه اجلاس وزراست که در مشهد برگزار شد و پیگیری اجلاس وزرا و تصمیم گیری درباره برنامههای آتی کشورهای عضو است.
بقایی ادامه داد: اجلاس تخصصی است که برگزار خواهد شد.
امیدواریم سفر مقام جمهوری آذربایجان به ایران شروعی برای درک متقابل از نگرانیهای مشترک باشد
وی گفت: سفر دستیار رئیسجمهور آذربایجان سفر دوجانبه است و بعد از سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی این سفر در ادامه گفتوگوهایی است که بین ایران و جمهوری آذربایجان در جریان بوده است. وی دیدارهای خوبی با مقامات ارشد ایرانی داشت و در رابطه با تقویت روابط و رفع پارهای مشکلاتی که به ویژه در فضای رسانهای دو کشور وجود داشت صحبتهای خوبی صورت گرفت.
بقایی افزود: امیدواریم این سفر شروعی برای درک متقابل از نگرانیهای مشترک و بهبود روابط در همه حوزهها باشد.
امیدواریم دوره انتقالی به حکومت فراگیر در سوریه منجر شود
وی درباره تحولات اخیر در سوریه و انتخاب الجولانی به عنوان رئیسجمهور موقت و آینده روابط ایران و سوریه گفت: هر دولت و حکومتی که مورد حمایت مردم سوریه باشد مورد حمایت ماست. بر ضرورت کمک همه طرفها برای حفظ امنیت و تثبیت اوضاع در سوریه تأکید کردیم.
بقایی افزود: تحولات را با دقت رصد میکنیم و امیدواریم این دوره انتقالی به حکومت فراگیر منجر شود که نماینده همه اقشار در سوریه باشد. از هر فرصتی برای بیان دیدگاههای خود از طریق طرفها و کشورهایی که رابطه خوبی با آنها داریم و در مورد سوریه فعال هستند، استفاده میکنیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بقایی: ایران و افغانستان باید به درک مشترکی درباره علائق و نگرانیها برسند" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بقایی: ایران و افغانستان باید به درک مشترکی درباره علائق و نگرانیها برسند"، کلیک کنید.