به رغم اینکه جنبش حماس موافقت رسمی خود را با طرح مصر برای تشکیل کمیته اداره نوار غزه در راستای تلاشها برای پایان جنگ اعلام کرده بود، اما محمود عباس قاطعانه با تشکیل این کمیته مخالفت کرد. این در حالی است که هیئت جنبش فتح طی مذاکرات اخیر در قاهره موافقت اولیه خود را اعلام کرده بود.
محمود عباس دلیل مخالفت خود با تشکیل این کمیته را اعتراض به هرگونه نقش حماس در نظارت بر اداره نوار غزه دانست.
به گفته منابع مصری، محمود عباس به مسؤولان قاهره گفته است که نقش حماس بعد از تخریب نوار غزه باید به پایان برسد.
یک منبع آگاه از مذاکرات گفت مخالفت عباس به این دلیل است که فکر میکند این مسئله در راستای یک طرح آماده شده برای کاهش اختیارات وی و انتقال آن به «محمد مصطفی» نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در راستای یک قدرت اصلاح شده یا جدید فلسطینی است.
این منبع اعلام کرد محمود عباس با حساسیت شدیدی با تحرکات مربوط به تشکیل این کمیته برخورد میکند. هرچند که طرح مصر در اصل برای حل بحران ارائه شده است، اما محمود عباس معتقد است که وابسته بودن این کمیته به نخست وزیر کاستن از نقشها و اختیارات وی به نفع افزایش اختیارات و نقشهای نخست وزیر است. به ویژه اینکه اخیرا مجبور شد نام «روحی فتوح» رئیس شورای میهنی را به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در صورت غیاب وی اعلام کند.
این منبع تاکید کرد قاهره و طرفهای فلسطینی دیگر معتقدند ساختاری که عباس مایل به آن است میتواند دو دستگی را تشدید کرده و به تقسیم اراضی فلسطین منجر شود چرا که کمیته مد نظر عباس به منزله یک دولت جدا برای نوار غزه به جای کمیتهای است که تحت سایه دولت فلسطین فعالیت میکند.
این منبع اعلام کرد قاهره همچنان به تماسها با جنبش فتح و رهبری تشکیلات خودگردان فلسطین برای حل بحران و منصرف کردن محمود عباس از مخالفت با تشکیل کمیته ادامه میدهد.
در این راستا «العربی الجدید» اعلام کرد مسؤولان دستگاه اطلاعات مصر با هیئتی از جنبش جهاد اسلامی فلسطین در قاهره درباره ترتیبات امنیتی پیشنهاد شده در نوار غزه در راستای رویکرد پیشنهاد شده برای آتشبس رایزنی کردند. این مذاکرات درباره تدابیر امنیتی است که هیئت اسرائیلی چهارشنبه در سفر به قاهره آن را مطرح کرد. مصر به دنبال دستیابی به موافقت مقاومت فلسطین درباره این تدابیر پیشنهادی است.
در این دیدار درباره سرنوشت تعدادی از اسرای اسرائیلی که قرار است در راستای معامله تبادل اسرا آزاد شوند صحبت شد.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد به آنچه هیئت حماس با آن موافقت کند پایبند خواهد بود.
«محمد الهندی» معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز تاکید کرد خوشبینی نسبت به امکان رسیدن به معامله تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی وجود دارد.
وی گفت آمریکا و رژیم صهیونیستی مایل به انجام این معامله هستند، اما تاکنون موضع مشخصی به مقاومت ارائه نشده است.
الهندی گفت: مذاکرات از آغاز درباره چند مرحله بود. توافق ماه ژوئیه که مقاومت با آن موافقت کرد احتمالا درباره سه مرحله خواهد بود که با عقبنشینی اسرائیل از نوار غزه و توقف تجاوز به نوار غزه به پایان میرسد. مقاومت نرمش نشان داده و آمادگی خود را برای صحبت درباره جزئیات تمام مراحل اعلام کرده است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تلاش قاهره برای منصرف کردن محمود عباس از مخالفت با کمیته اداره نوار غزه" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تلاش قاهره برای منصرف کردن محمود عباس از مخالفت با کمیته اداره نوار غزه"، کلیک کنید.