
در سال ۱۴۰۲ سرانه تولید گوشت قرمز عرضه شده از کشتارگاههای رسمی کشور به ازای هر نفر ۵.۵۴ کیلوگرم است که بر این اساس بیشترین سرانه تولید این کالای اساسی به ازای هر نفر متعلق به استانهای قم (۱۱.۶۵ کیلوگرم)، قزوین (۱۱.۳۷)، اصفهان (۱۰.۵۳ کیلوگرم)، گیلان (۸.۹۶ کیلوگرم) و خراسان رضوی (۸.۸۴ کیلوگرم) است.
در مقابل، استانهایی که کمترین سرانه تولید گوشت قرمز عرضه شده از کشتارگاههای رسمی کشور را به خود اختصاص دادهاند عبارت است از بوشهر، هرمزگان، ایلام، البرز و کهگلویه و بویر احمد.
همچنین در بخش دیگری از این آمار به سرانه تولید شیر در استانهای کشور اشاره شده است. بررسیها حاکی از آن است که در سال گذشته سرانه تولید شیر در کل کشور به ازای هر نفر ۱۰۶.۵۱ کیلوگرم است که نسبت به سال ۱۴۰۱، ۹.۶۲ کیلو گرم به ازای هر نفر افزایش یافته است.
در این میان بیشترین سرانه تولید این کالای اساسی به ازای هر نفر متعلق به استانهای سمنان (۴۰۵.۸ کیلوگرم)، قزوین (۳۷۸.۳۲ کیلوگرم)، آذربایجان شرقی (۲۲۹.۰۶ کیلوگرم)، یزد (۲۰۸.۹۵ کیلوگرم) و اردبیل (۱۸۱.۳۵ کیلوگرم) است.
در مقابل، استانهایی که کمترین سرانه تولید شیر را به خود اختصاص دادهاند عبارت است از هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و تهران.
مرکز آمار همچنین در بخش دیگری از گزارش خود به وضعیت سرانه تولید گوشت مرغ در مرغداریهای صنعتی اشاره کرده است که براین اساس سرانه تولید این کالای اساسی در کل کشور به ازای هر نفر ۲۵.۲۵ کیلوگرم برآورد شده که استانهای کهگلویه و بویر احمد، سمنان، گیلان، مازندران و زنجان به ترتیب ۱۲۰.۴۸، ۷۹.۴۷، ۷۰.۳۸، ۵۵.۳۳ و ۴۰.۳۵ کیلوگرم، بیشترین سرانه تولید را به خود اختصاص دادهاند.
گفتنی است؛ استانهایی، چون سیستان و بلوچستان، تهران، البرز، قم و خوزستان کمترین سرانه تولید گوشت مرغ را به خود اختصاص دادهاند.
بررسیهای انجام شده حکایت از آن دارد که سرانه تولید تخم مرغ در کل کشور به ازای هر نفر ۱۴.۵۹ کیلوگرم است و استانهای قم (۹۵.۴۷)، قزوین (۸۲.۰۹)، سمنان (۴۶.۳۳) مرکزی (۳۶.۰۸) و خراسان جنوبی (۳۴.۶۹) کیلوگرم بیشترین سرانه تولید این کالای اساسی به ازای هر نفر را به خود اختصاص دادهاند. همچنین استانهای گیلان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و مازندران کمترین سرانه تولید تخم مرغ را دارند.
علاوه بر موارد گفته شده، این مرکز به آخرین وضعیت سرانه تولید آبزیان در کل کشور پرداخته است که در کل کشور به ازای هر نفر ۱۶.۶۲ کیلوگرم است. به این صورت که استان هرمزگان با ۱۹۵.۴۰ کیلگرم بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است و پس از آن بیشترین سرانه تولید آبزیان در استانهای سیستان و بلوچستان (۸۸.۶۲ کیلوگرم)، بوشهر (۶۹.۳۷ کیلوگرم)، مازندران (۳۸.۶۴ کیلوگرم) و چهارمحال بختیاری (۳۳.۷۶ کیلگرم) به ازای هر نفر قرار دارند.
لازم به ذکر است؛ کمترین سرانه تولید آبزیان هم به استانهای تهران، البرز، یزد، قم و خراسان رضوی تعلق دارد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تولید کالاهای اساسی در کدام استانها بیشتر است؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تولید کالاهای اساسی در کدام استانها بیشتر است؟"، کلیک کنید.