گیل 25/اصفهان یکی از اشتباهات رایج افراد در ماه رمضان، حذف وعده سحری است. حذف این وعده نه تنها موجب لاغری نمی شود، بلکه منجر به اضافه وزن و چاقی می شود.
محمدحسن انتظاری، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص اهمیت آگاهی افراد از وعده های غذایی در ماه مبارک رمضان، در گفت وگو با گیل 25، اظهار کرد: یکی از اشتباهات افراد در ماه رمضان حذف وعده سحری است. این کار نه تنها موجب لاغری نمی شود، بلکه منجر به اضافه وزن و چاقی می شود. با توجه به اینکه در این ماه حدود 15 ساعت روزه دار هستیم، سحری نخوردن باعث می شود بدن ما بر فرم صرفه جویی قرار بگیرد و در این حالت فقط شدت سوخت و ساز بدن پایین می آید و فرد بی حال و کم توان می شود.
وی ادامه داد: با عجله حجم زیادی از غذا را تناول نکنیم و با توجه به اینکه خوراکی هایی مانند حلوا و زولبیا و بامیه ترکیبی از چربی و شیرینی و چاق کننده هستند، در مصرف آن ها دقت کنیم.
این عضو هییت علمی دانشگاه، با تاکید بر اهمیت وعده سحری، گفت: افراد در وقت سحر بیشتر از حبوبات استفاده کنند و مصرف غذاهای گوشتی را کاهش دهند. بهتر است غذاهای گوشتی را در وعده افطار مصرف کنند. سحری باید به گونه ای باشد که افراد روزه دار برای مصرف کردن پروتیین و کربوهیدرات ها برنامه ریزی انجام دهند تا علاوه بر تامین انرژی، این مواد به آرامی جذب بدن شود. آرام جذب شدن مواد غذایی در بدن باعث دوام آوردن و کمتر گرسنه شدن افراد شود.
انتظاری با اشاره به اینکه باید بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده شود، گفت: چای پررنگ، غذاهای سرخ شده، تند و شور باعث تشنه شدن می شود.
وی همچنین مصرف غذاهایی مانند عدس پلو با سالاد در سحر را توصیه کرد و گفت، این غذا علاوه بر جذب آرام در بدن، باعث می شود که مغز دیگر در معرض کمبود انرژی قرار نگیرد و باعث پایین آمدن سوخت و ساز بدن نیز نمی شود.
بهتر است تا جایی که مقدور است بعد از افطار میوه و سبزیجاتی مانند، گوجه فرنگی، کاهو و کدو برای جبران کمبود آب بدن مصرف کرد، چرا که کمبود آب در بدن باعث بی حالی و به همراه آن اضافه وزن و چاقی می شود.
این عضو هییت علمی دانشگاه با بیان اینکه در زمان سحر باید مواد غذایی که قند، پروتیین و آب آن به آرامی در بدن جذب می شود را مصرف کرد، یادآور شد: ترجیحا برای وعده های سحر و افطار سبزیجاتی مانند، لوبیا سبز، نخود سبز، کدو آب پز مصرف کنید. آجیل ها برای سحر گزینه مناسبی نیستند، این گونه مواد به اندازه گوشت، چرب هستند و این چرب بودن باعث درگیر شدن سیستم گوارشی و دفع آب بدن می شود.
پایان خبر گیل 25
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حذف وعده سحری، یکی از عوامل اضافه وزن" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حذف وعده سحری، یکی از عوامل اضافه وزن"، کلیک کنید.