به گزارش خبرنگار گیل 25، فرشید ایلاتی کارشناس حوزه مسکن در گفت وگو با خبرنگار گیل 25، گفت: خرید مسکن با دلار، بیت کوین و … نوعی خروج ارز از کشور محسوب می شود، قطعاً این روند مطلوب نبوده و نیازمند قوانین سخت در این زمینه خواهد بود.
این کارشناس مسکن در ادامه با اشاره به خرید و فروش مسکن از طریق ارز «توکن» افزود: پارسال زیرساخت هایی از طرف بلاک چین (Blockchain) به منظور تبدیل دارایی های مسکن به ارز دیجیتال توکن ایجاد شد، تقریباً این روند شبیه به فروش متری در بورس بود و توکن های مسکن در بازار داخلی و کریپتو (Cryptocurrency – رمز ارز) قابلیت معامله داشت.
وی ادامه داد: برخلاف اینکه باید از معامله مسکن با ارزهای دلار و بیت کویین در بازار جلوگیری شود، رواج معامله با رمز ارز «توکن» موجب تجمیع سرمایه های خرد و تمرکز عده ای از فعالان این صنعت در جهش رشد سرعت ساخت و ساز خواهد شد که این موضوع تحولات مثبتی را در بازار مسکن ایجاد خواهد کرد.
ایلاتی خاطرنشان کرد: البته باید گفت که استفاده از این ارز دیجیتال صرفاً در زمینه ساخت و ساز و تجمیع سرمایه های خرد داخل مناسب است و نباید چالشی در راستای خانه دار شدن افراد ایجاد کند؛ توکن سازی می تواند در بخش املاک و مستغلات تغییرات مثبتی تراکنش های شفاف تر و کارآمدتر، نقدینگی بیشتر، فرصتی برای سرمایه گذاران خرد، بازاری با جریان آزاد و کاهش ریسک معامله را ایجاد کند.
این کارشناس مسکن عنوان کرد: افراد می توانند با استفاده از «توکن» مسکن را بر اساس سرمایه ای که دارند متراژی خریداری کنند از یک سو سرمایه گذاری مناسبی برای معامله با یکدیگر است و از سوی دیگر در بازار رمز ارز نیز قابلیت معامله دارد؛ اما ابتدا باید زیرساخت ها این رویه ایجاد و مشکلات حقوقی رفع شود سپس نسبت به این مساله اقدام کنند.
پرداخت 34 هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به متقاضیان
سید عباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن، گفت: در راستای توانمندسازی و خودکفایی مددجویان نهادهای حمایتی و افزایش اشتغالزایی کشور، 34 هزار و 124 نفر از معرفی شدگان نهادهای حمایتی، تسهیلات اشتغالزایی مجموعاً به مبلغ بیش از 26 هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.
وی با تاکید بر ضرورت و اهمیت توانمندسازی مالی مددجویان نهادهایی همچون کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی و اولویت این امر در سیاستگذاری های کلان بانک مسکن، افزود: تمرکز هدفمند بر اشتغال این طیف ارزشمند جامعه، موجب افزایش پویایی و نشاط اجتماعی، رشد اقتصادی می شود.
افزایش قیمت مسکن در تهران؛ یک متر خانه 81.6 میلیون تومان!
به گزارش خبرگزاری گیل 25، گزارش «تحولات معاملات بازار مسکن شهر تهران در فروردین ماه سال 1403» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، توسط اداره بررسی ها و سیاست های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است.
بر اساس این گزارش، در فروردین ماه امسال، تعداد آپارتمان های مسکونی معامله شده در شهر تهران به 1.5 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 75.6 و 14.2 درصد کاهش نشان می دهد. متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران 816.3 میلیون ریال بود که حاکی از افزایش 0.2 درصدی نسبت به ماه قبل است.
بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در فروردین ماه سال 1403 حاکی از آن است که از مجموع 1508 واحد مسکونی معامله شده، واحدهای تا 5 سال ساخت با سهم 30.1 درصد، بیشترین سهم را به خود اختصاص دادند. سهم مذکور در مقایسه با فروردین ماه سال قبل حدود 1.7 واحد درصد افزایش یافته است.
ساخت 128 هزار مسکن گیل 25 بدون آورده متقاضیان
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی با بیان این که مهم ترین مولدسازی تاریخ حوزه مسکن در حال روی دادن است، گفت: 128 هزار و 500 واحد مسکن گیل 25 در حال ساخت است که برای این پروژه ها یک ریال متقاضی واریز نکرده و هیچ وام بانکی ندارند. هیچ ریالی در بودجه به این پروژه ها تخصیص داده نشده اما تمامی آنها به پایان رسیده است.
وی افزود: عملیات آماده سازی پروژه های واحدهای مسکونی در حال انجام است و در اراضی شهری و روستایی بیش از 100 هزار هکتار زمین در مدار آمده است.
وی با بیان این که هزینه های عملیات آماده سازی اراضی باید از افراد گرفته شود، گفت: 80 تا 90 درصد از این هزینه ها از افراد گرفته نمی شود و آن را به سال های آتی انتقال می دهیم.
ساخت 500 هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور
ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، گفت: طبق دستورالعمل ماده 25 قانون جهش تولید و ساخت مسکن برای کارکنان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در شهرهای بروجرد، خرم آباد، بندرعباس و شیراز توافقاتی انجام شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تفاهم نامه وزارت راه و شهرسازی و ستاد کل نیروهای مسلح، تاکید کرد: بر اساس این تفاهم نامه مقرر شده است که 500 هزار واحد مسکونی برای تامین مسکن نیروهای مسلح در کشور ساخته شود.
کمبود اتوبوس بین شهری چگونه درمان می شود؟
به گزارش خبرنگار گیل 25، ناوگان حمل و نقل عمومی «اتوبوس» به واسطه هزینه پایین در قیاس با سایر روش های حمل ونقل عمومی، یکی از وسایل نقلیه محبوب برای سفر بین عموم مردم محسوب می شوند؛ البته با وجود اینکه در سال های اخیر یکی از دغدغه های مردم، خرید بلیت اتوبوس در بازه زمانی سفرهای پیک تقاضا است؛ مسافران اگر حداقل یک هفته قبل اقدام به خرید بلیت نکنند، امکان سفر و تهیه بلیت تقریباً محال است.
هم اکنون در کشور با کمبود جدی ناوگان عمومی اتوبوس مواجهیم و در همین راستا احمدرضا عامری رییس اتحادیه شرکت های تعاونی مسافربری اعلام کرد «کل ناوگان اتوبوسرانی فعال بین شهری در ایران، در حال حاضر 6500 اتوبوس است»
استفاده از حمل ونقل جاده ای در سال های گذشته یکی از مهم ترین گزینه ها برای سفرهای اربعین بوده؛ البته بخشی از این سفرها با ماشین های شخصی انجام می شود اما به طور میانگین 35 درصد از زوار با حمل ونقل عمومی «اتوبوس» به عتبات مشرف می شوند؛ بر همین اساس توسعه حمل ونقل جاده ای حایز اهمیت است؛ البته از سال های گذشته مشکلات متعددی زیادی در زمینه کمبود اتوبوس برای سفرهای اربعین و سفرهای داخلی به خصوص در بازه زمانی پیک تقاضا، وجود داشت.
کمبود ناوگان اتوبوس در اربعین سال گذشته به قدری چشم نواز بود که ایران برای جبران این مساله دست به دامان ناوگان جاده ای کشور همسایه ترکیه شد و حدود 700 دستگاه ناوگان خارجی استیجاری برای جابه جایی زایران در دستور کار قرار دادند.
به نظر می رسد ارگان و متولیان واردات اتوبوس در راستای تامین نیاز کشور تصمیمات جدی ندارند، پاسخگوی شرایط فعلی کدام نهاد است؟
نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
امیرعلی داوود مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد قشم، گفت: واردات قطعی این خودروهای هیبریدی از چهار برند مطرح (تویوتا، نیسان، لکسوس و سوزوکی) و واردات قطعی خودروهای سواری و تجاری از محصولات هشت برند دیگر توسط یکی از شرکت های معتبر واردات و صادرات ذیل رویه گمرکی بر اساس مصوبه هیات وزیران برای واردات قطعی خودرو در 23 دی 1402 به مناطق آزاد کشور انجام شده است.
وی ادامه داد: پس از ورود این خودروهای وارداتی به منطقه آزاد قشم توسط شرکت طلوع طلایی کیش، مراحل ترخیص گمرکی و شماره گذاری آنها آغاز شده و پس از آن برای استفاده شخصی ساکنان جزیره قشم، جزیره کیش و شبکه حمل و نقل عمومی این جزایر به فروش می رسند.
بیش از 120 میلیون لیتر سوخت هوایی در کشور توزیع شد
احمد واحدیان ابوترابی رییس اداره کل سوخت گیری هواپیمایی کشور، گفت: در نخستین ماه سال جاری، 120 میلیون و 78 هزار و 767 لیتر سوخت هوایی به تعداد 17 هزار و 251 پرواز در 57 مرکز سوخت گیری کشور توزیع شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 9/4 درصد رشد مشاهده می شود.
وی سفرهای نوروزی و بالا رفتن حجم مسافرت های هوایی در کشور را دلیل افزایش مصرف عنوان کرد و افزود: میزان مصرف سوخت هوایی در فروردین ماه سال جاری نسبت به اسفند ماه سال گذشته 8/9 درصد رشد داشته است. در ماه یاد شده روزانه به حدود 580 فروند هواپیما در 57 مرکز سوخت گیری کشور سوخت رسانی شده است.
ساخت 140 هزار واحد مسکونی برای کارگران صنعتی
ارسلان مالکی مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن از اختصاص زمین برای ساخت بیش از 140 هزار واحد مسکونی برای تامین مسکن کارگران و کارکنان بخش صنعت خبر داد.
معاون وزیر راه و شهرسازی، صنعت شهرها را یکی از سیاست های موفق دولت سیزدهم برای استفاده از همه ظرفیت های کشور دانست و افزود: اجرای این طرح در حقیقت نوعی مشارکت میان دولت و بخش صنعت برای تولید مسکن است.
وی، استفاده از ظرفیت مدیریتی واحدهای صنعتی در ساخت پروژه ها و کنترل کیفی این پروژه ها توسط بخش صنعت را از مزایای این مشارکت برشمرد و ادامه داد: در این راستا دولت نیز همه امکانات موجود برای تسهیل در اخذ مجوزها و امکان ایجاد تسهیلات را به کار می گیرد.
آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد
سیداحمد خادمیان مدیرکل دفتر طرح های نهضت ملی مسکن روند ارایه تسهیلات ودیعه مسکن را توسط بانک ها تشریح کرد و گفت: تاکنون به تعداد یک میلیون و 654 هزار و 36 نفر از متقاضیان در «سامانه» ثبت نام کردند که از این میزان متقاضی ثبت نام شده، یک میلیون و 469 هزار و 875 نفر دارای شرایط دریافت وام ودیعه مسکن شناخته شدند.
مدیرکل دفتر طرح های نهضت ملی مسکن در ادامه تاکید کرد: از تعداد واجدین شرایط دریافت وام ودیعه مسکن یک میلیون و 33 هزار و 305 نفر به بانک ها برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن معرفی شدند که بانک ها تاکنون با 445 هزار و 68 نفر عقد قرارداد کردند.
قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه 20 تهران
یکی از مهمترین محورهای زندگی بشریت حول مسیله مسکن عنوان شده و با توجه به اهمیت بازار مسکن در کشور به دلیل ارتباط مستقیم با وضعیت معیشت و رفاه زندگی مردم دارد. نوسان قیمت در نقاط مختلف منطقه 19 و 20 تهران، حدود 30 درصد برآورد شده که در سال جاری میانگین قیمت آپارتمان های نوساز در محله های خانی آباد و تقی آباد از 55 میلیون تومان بر مترمربع عبور کرده است.
بر اساس این گزارش، طبق محاسبه ناحیه یک مناطق 19 و 20 بالاترین قیمت منطقه را به خود اختصاص داده و در معاملات خاص بعضاً آپارتمان هایی تا 80 میلیون تومان بر مترمربع در آن معامله شده است.
بعد از آن ناحیه 2 این دو منطقه ذکر شده، قیمت آپارتمان نوساز بیش از 50 و کمتر از 55 میلیون تومان بر مترمربع است که بعضاً معاملات خاص تا 70 میلیون تومان بر مترمربع انجام شده است؛ نهایتاً در ناحیه 3، قیمت آپارتمان نوساز کمتر از 40 میلیون تومان بر مترمربع بوده و معاملات فراتر از میانگین چندان مشاهده نمی شود.
روند سال های اخیر نشان می دهد آینده مناطق 19 و 20 از منظر سرمایه گذاری می تواند قطب سرمایه گذاری همراه با رشد بالا را به همراه خود خواهد داشت.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خرید دلاری مسکن یعنی خروج ارز کشور؛ یک متر خانه 81.6 میلیون تومان – خبرگزاری گیل 25 | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خرید دلاری مسکن یعنی خروج ارز کشور؛ یک متر خانه 81.6 میلیون تومان – خبرگزاری گیل 25 | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.