طرح تشدید نظارت‌ها بر اصناف ویژه ماه رمضان و عید نوروز در قم

طرح تشدید نظارت‌ها بر اصناف ویژه ماه رمضان و عید نوروز در قم

گیل 25/قم مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان قم گفت: طرح نظارتی ویژه برای کنترل مراکز تهیه و فروش مواد غذایی از ۱۱ اسفند آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ادامه دارد.

نرگس جعفری، مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان قم در گفت‌وگو با گیل 25 اظهار کرد: امسال، از روز ۱۱ اسفند ماه، کشیک‌های ما به صورت طرح‌های نظارتی و طرح تشدید آغاز شده است.

وی ادامه داد: در این طرح‌ها، نظارت بر کلیه مراکز تهیه و فروش مواد غذایی، به ویژه مراکزی که اولویت بیشتری دارند (مانند رستوران‌ها، آش و حلیم‌فروشی‌ها، کبابی‌ها و قنادی‌ها) با دقت بیشتری انجام می‌شود.

جعفری بیان کرد: در طرح نظارت، کنترل مواد غذایی به طور دقیق صورت می‌گیرد؛ اگر بازرسان به موارد مشکوک برخورد کنند، از مواد غذایی نمونه‌برداری می‌شود و در صورت غیرقابل مصرف بودن، همانجا توقیف خواهند شد.

وی در خصوص ساعت کاری این طرح افزود: این کشیک‌ها در دو مرحله‌ی قبل و بعد از افطار انجام می‌شود؛ ساعت کشیک‌ها در موارد خاص تا ساعت ۱۲ شب و در سایر موارد تا ساعت ۲۲ ادامه دارد.

مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان قم عنوان کرد: بیش از ۵۰ نفر از بازرسان ما در این طرح نظارتی مشارکت دارند و این فعالیت‌ها تا ۱۵ فروردین ماه سال آینده ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه این نظارت‌ها علاوه بر مراکز شهری، بر مراکز بین‌راهی و اماکن روستایی نیز اعمال می‌شود، گفت: از تأسیسات آب‌رسانی نیز بازدید به عمل می‌آید و کنترل‌هایی مانند کلرسنجی روی آب آشامیدنی انجام می‌شود؛ همچنین نمونه‌برداری میکروبی از آب صورت می‌گیرد تا در صورت وجود مشکل، گزارش شده و از عرضه‌ آب ناسالم جلوگیری شود.

وی افزود: علاوه بر این، در اماکن عمومی مانند هتل‌ها، مساجد، حسینیه‌ها و مراکز اقامتی نیز نظارت و بازرسی انجام می‌شود؛ این بازرسی‌ها به همان شیوه‌ای است که در سایر مراحل اجرا شده است.

جعفری تصریح‌ کرد: جلسات بین‌بخشی و هماهنگی با سازمان‌های مرتبط مانند سازمان صمت، گردشگری، اتاق اصناف، و در موارد لازم با سازمان‌های دامپزشکی، اماکن عمومی و تعزیرات، پیش از شروع کشیک‌ها برگزار شده است.

وی با اشاره بر اینکه اکنون گشت‌های مشترک با سازمان‌های نام برده شده انجام می‌شود، گفت: در صورت بروز مشکل، سازمان متولی در گشت مشترک حضور داشته و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان قم اظهار کرد: از مردم و متصدیان انتظار داریم تا به چند نکته‌ مهم توجه کنند، نخست اینکه عرضه‌ مواد غذایی باید به شکل صحیح انجام شود، به ویژه ظروف مورد استفاده برای عرضه‌ آش و حلیم باید از جنس گیاهی یا آلومینیومی باشد و استفاده از ظروف شفاف ممنوع است.  

وی ادامه داد: هنگام خرید زولبیا و بامیه، مردم باید دقت کنند و در صورت مشاهده‌ رنگ غیرطبیعی، از خرید آن خودداری کرده یا مصرف آن را محدود کنند، این کار به سلامت مواد غذایی کمک می‌کند.  

جعفری در پایان بیان کرد: رعایت نکات بهداشتی توسط مردم و متصدیان بسیار مهم است تا مشکلات به حداقل برسد. اگر افراد در جایی با مشکل مواجه شدند مانند عرضه‌ زولبیا و بامیه در فضای باز یا عدم رعایت نکات بهداشتی، می‌توانند با سامانه‌ی ۱۹۰ تماس بگیرند.

پایان خبر گیل 25

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "طرح تشدید نظارت‌ها بر اصناف ویژه ماه رمضان و عید نوروز در قم" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "طرح تشدید نظارت‌ها بر اصناف ویژه ماه رمضان و عید نوروز در قم"، کلیک کنید.