نان قورمه سبزی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که نه تنها در بین ایرانیان محبوبیت دارد، بلکه در خارج از ایران نیز طرفداران زیادی دارد. از محبوب ترین انواع سبزی در مناطق مختلف ایران می توان به خورش سبزی تهرانی، خورش سبزی گیلانی، خورش سبزی جنوبی و خورش ترکی یا تبریزی اشاره کرد که از نظر ادویه کمی متفاوت است. برای مشاهده آموزش کامل آشپزی و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش قورمه سبزی با سایت torshvash همراه باشید.
برای تهیه سوپ سبزیجات خوشمزه ابتدا لوبیا قرمز را یک شب خیس کنید. حالا پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن و ماسالا تفت دهید. گوشت را به قطعات مناسب برش دهید و پیاز را اضافه کنید. بعد از آبکش کردن حبوبات، گوشت و پیاز را به آب اضافه کنید و تفت دهید. سبزی تفت داده شده را هم زده و به خورش اضافه کنید. در آخر ادویه و لیمو عمانی را اضافه کنید و در آخرین لحظه طعم خورش را با نمک و فلفل تنظیم کنید.
مواد مورد نیاز مقدار مواد
300 گرم گوشت خورشتی
500 گرم سبزیجات پخته شده
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی ۱۵۰ گرم
1 عدد پیاز بزرگ
4 عدد لیمو عمان
روغن مایع به میزان لازم
در صورت لزوم نمک و فلفل سیاه
آب پرتقال، آب و زردچوبه به میزان لازم
برای خرید سبزی قورمه با ما تماس بگیرید.
طرز تهیه قورمه سبزی
مرحله 1: لوبیا را آماده کنید
اولین قدم در تهیه سوپ سبزیجات خیس کردن لوبیا قرمز است. لوبیا قرمز را در ظرفی پر از آب بریزید تا توده ها از بین بروند. توصیه ما این است که هر زمان تصمیم به تهیه سوپ سبزیجات گرفتید، لوبیا قرمز را از شب قبل خیس کنید.
مرحله 2: آب را جایگزین غلات کنید
این کار نه تنها کرکی لوبیا قرمز را از بین می برد، بلکه لوبیا را نرم تر کرده و زمان پخت را کاهش می دهد. اگر بتوانید دو یا سه بار آب کاسه را عوض کنید، تورم حبوبات کاملا از بین می رود.
مرحله 3: پیاز و ادویه ها را سرخ کنید
پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته شده با کمی روغن مایع بریزید. پیاز را کمی تفت دهید تا شفاف شود، سپس در صورت تمایل زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا ادویه ها جذب شوند.
مرحله 4: گوشت را اضافه کرده و تفت دهید
در این مرحله پس از شستن گوشت، آن را تکه تکه کرده و در قابلمه سوپ قرار دهید. خوب است که سهم گوشت زیاد نباشد، زیرا روی ظاهر سوپ بعداً تأثیر می گذارد و همچنین روی پخت آن تأثیر می گذارد.
مرحله 5: لوبیا قرمز و آب را اضافه کنید
بعد از اینکه گوشت را با پیاز اضافه کردید خوب نمک بزنید تا تغییر رنگ داده و کمی شور شود. بعد از تفت دادن گوشت، لوبیا چشم بلبلی را بشویید و به قابلمه اضافه کنید. لوبیا قرمز را یک یا دو دقیقه تفت دهید، سپس سه فنجان آب به قابلمه اضافه کنید.
مرحله 6: گوشت و لوبیا را بپزید
حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب بجوشد سپس آن را کم کنید تا گوشت و لوبیا قرمز آرام آرام بپزد. پخت گوشت و لوبیا قرمز حدود 2 ساعت طول می کشد. در مرحله بعد سبزی های خورشتی را بعد از تمیز کردن و شستن، خوب برش بزنید.
مرحله هفتم: سبزیجات خورشتی را سرخ کنید
سبزیجات پخته شده را در تابه ای دیگر با کمی روغن سرخ کنید. هر چه سبزیجات بیشتر برشته شوند تیره تر می شوند. بعد از یک ساعت از پختن حبوبات و گوشت، سبزیجات را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله 8: ادویه جات ترشی جات را اضافه کنید
در این مرحله می توانید لیمو عمانی را با فلفل سیاه، شاهی و کمی آب پرتقال به قابلمه اضافه کنید. یکی از نکات مهم در این مرحله این است که لیمو عمانی را از وسط نصف کنید و دانه ها را بردارید.
مرحله نهم: نمک و آب خورش را تنظیم کنید
دانه های لیمو عمانی می تواند آجیل ما را مسموم کند. توصیه می کنیم بعد از تفت دادن گوشت، نمک را به خورش اضافه کنید، زیرا زمان تفت دادن گوشت را افزایش می دهد. اگر مایع کم است، می توانید کمی آب مقطر اضافه کنید.
مرحله 10: طعم را تنظیم کرده و سرو کنید
در 15 دقیقه آخر خورش را میل کنید و در صورت نیاز مقداری نمک، فلفل سیاه و سایر ادویه های دلخواه به آن اضافه کنید. خورش را در ظرف سرو بریزید و با برنج سرو کنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "طرز تهیه قورمه سبزی برای 4 نفر" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, ورزشی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "طرز تهیه قورمه سبزی برای 4 نفر"، کلیک کنید.