مشارکت ۲۵۰ سمنانی در سرشماری عمومی کشاورزی

مشارکت ۲۵۰ سمنانی در سرشماری عمومی کشاورزی

به گزارش خبرگزاری گیل 25 استان سمنان ،نادر مالکی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان خواستار همکاری رسانه‌ها در آگاه‌سازی کشاورزان برای مشارکت حداکثری کشاورزان و بهره‌برداران در سرشماری کشاورزی استان سمنان شد و اظهار کرد: اگر آمار درست و دقیق نباشند، تصمیم‌گیری‌ها در سطح کلان با مشکلات جدی روبرو می‌شوند.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌ها در سطح ملی و استانی بر مبنای همین آمار و سپس بر مبنای این برنامه‌ریزی‌ها، بودجه‌ریزی انجام می‌شود.

مدیر اجرائی ستاد سرشماری کشاورزی استان سمنان با اشاره به آغاز ششمین دوره سرشماری عمومی کشاورزی در استان افزود: اگر می‌خواهیم که به روند رو به رشد توسعه در استان کمک کنیم باید همه مردم و خصوصا بهره‌برداران را به مشارکت و همکاری در برپایی این سرشماری ترغیب کنیم.

وی با بیان اینکه اطلاعات حاصل از این سرشماری ، مبنای تصمیم‌گیری در طی ۱۰ سال آینده کشور خواهد بود، ادامه داد: انتظار می‌رود که همه دستگاه‌ها به منظور آگاهی بخشی به مردم و بویژه روستائیان استان از این سرشماری عمومی، همکاران ما در ستاد سرشماری استان را یاری کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان از توسعه به عنوان یک زنجیره به هم‌پیوسته از حلقه‌های مختلف نام برد و گفت: آسیب به هر کدام از حلقه‌ها، فرآیند توسعه را دچار مشکل می‌کند چرا که توسعه یک فرآیند و لذا تحقق آن مستلزم طی شدن این فرآیند است.

وی با بیان اینکه اجرایی شدن سرشماری‌ها یک کار ملی است، افزود: همه دولت‌ها فارغ از ذائقه‌ها و رویکردهای سیاسی‌شان بر مبنای همین داده‌های آماری برنامه‌ریزی می‌کنند.

وی با بیان اینکه دولت چهاردهم امیدهایی در بین اقشار مختلف مردم ایجاد کرده است، تصریح کرد: اجرایی شدن سرشماری باید با دقت تمام و در زمان مناسب انجام شود تا داده‌های کیفی جمع‌آوری کند.

مالکی از مشارکت ۲۵۰ نفر در ششمین دوره سرشماری عمومی کشاورزی در این استان خبر داد و یادآوری کرد: حدود ۷۰ نفر با مراجعه حضوری به بهره‌برداران بخش کشاورزی کار جمع آوری آمار و داده‌ها را در استان انجام می‌دهند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با بیان اینکه این افراد دوره‌های آموزشی متعددی را طی کردند خاطرنشان کرد: فرآیند جمع‌آوری اطلاعات با استفاده ز ابزار الکترونیکی انجام می‌شود و اطلاعات جمع‌آوری شده، به طور روزانه در اختیار مرکز آمار ایران قرار می‌گیرد.

معاون مدیریت و برنامه‌ریزی استان و دبیر ستاد سرشماری کشاورزی استان هم از برآورد افزایش دو برابری تولید ناخالص داخلی این استان در مقایسه با آخرین سرشماری عمومی کشاورزی استان خبر داد.

رضا عبدالله‌زاده، اظهار کرد: براساس پیش‌بینی کارشناسان جی دی پی (GDP)  یا تولید ناخالص داخلی استان سمنان در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۲۵۰ همت می‌رسد.

دبیر ستاد اجرایی سرشماری عمومی کشاورزی استان در خصوص چرایی اصرار بر استفاده از روش‌های سنتی جمع آوری اطلاعات با وجود سطح بالای دسترسی استان به آمارهای واقعی بهره برداران از طریق سامانه‌های متعدد طراحی شده اظهار کرد: با توجه به تعدد این سامانه‌ها، مرکز آمار ایران به دنبال مدرن‌سازی نظام آماری کشور است اما تحقق این امر نیازمند یک بازه زمانی طولانی‌تری است و به طور قطع در آینده محقق خواهد شد.

وی با تقسیم‌بندی خطاها به دو بخش آماری و غیرآماری گفت: مسوولیت خطاهای آماری با ما است و با برپایی دوره های متعدد آموزشی و استفاده از نیروهای کارآمد تلاش می‌کنیم که این خطاها را به صفر برسانیم.

وی بر لزوم آگاهی بخشی به بهره‌برداران بخش کشاورزی به عنوان یک ضرورت تاکید کرد و افزود: خطاهای غیرآماری در سرشماری‌ها عمدتا به افراد پاسخ‌دهنده برمی‌گردد و لذا رسانه‌ها نقش مهمی در به حداقل رساندن این خطاها از طریق آموزش‌های عمومی به بهره‌برداران بخش دارند.

معاون مدیریت و برنامه ریزی استان با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی، جمع آوری اطلاعات دقیق از این بخش را مهم ارزیابی کرد و گفت: براساس آخرین سرشماری کشاورزی در استان ۱۷ درصد از تولید ناخالص استان سمنان به بخش کشاورزی اختصاص دارد.

وی ادامه داد: طبق اعلام مرکز آمار ایران تولید ناخالص استان ۱۲۵ همت بوده که قریب ۲۲ همت آن مربوط به بخش کشاورزی است.

عبدالله‌زاده گفت: برآورد کارشناسان بر این است که تولید ناخالص استان سمنان در سال ۱۴۰۳ به دو برابر رقم سرشماری قبلی و بالغ بر ۲۵۰ همت افزایش می‌یابد که ۱۷ درصد آن، حدودا ۴۰ همت آن مربوط به بخش کشاورزی خواهد بود.

وی با اشاره به پیش بینی رشد ۵.۵ درصدی بخش کشاورزی در برنامه هفتم توسعه تاکید کرد: باید تلاش کنیم که این میزان رشد پیش بینی شده در استان محقق شود.

معاون مدیریت و برنامه ریزی استان یادآوری کرد: براساس آمار آخرین سرشماری کشاورزی استان ۴۵ هزار و ۴۰۰ بهره‌بردار در بخش‌های ۹گانه کشاورزی استان سمنان مشغول به فعالیت هستند. استان سمنان از نظر تعداد بهره برداران در رتبه ۲۸ کشور قرار داشته و سهم استان از بخش کشاورزی کشور ۱.۲ درصد است.

46

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مشارکت ۲۵۰ سمنانی در سرشماری عمومی کشاورزی" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مشارکت ۲۵۰ سمنانی در سرشماری عمومی کشاورزی"، کلیک کنید.