مشکلات مردم استان سمنان زیر سایه گرانی‌های شب یلدا – خبرگزاری گیل 25 | اخبار ایران و جهان

خبرگزاری گیل 25، گروه استان‌ها – محمد حسن مقدم‌نیا؛ می‌گویند بلندترین شب سال است و بهانه‌ای برای دور هم بودن، صله رحم و تکریم بزرگان و خانواده اما در سال‌های اخیر گرانی‌ها آنقدر بر آن سایه انداخته که دیگر رمق چندانی برای دورهمی های خانوادگی هم نمانده است دورهمی که به قیمت یک سوم حقوق یک ماه یک بازنشسته ممکن است، آب بخورد!

موضوع گرانی کالاها و اقلام مورد نیاز مردم این روزها در محافل مختلف اقتصادی و اجتماعی و فضای مجازی بسیار مورد توجه قرار دارد و حتی مسئولان و ائمه جمعه و روحانیان نیز در روزهای اخیر به این موضوع واکنش نشان دادند تا جایی که حجت الاسلام عباسعلی جیرانی امام جمعه موقت دامغان خواستار رسیدگی دولتمردان به ماجرای گرانی و کاهش قدرت خرید مردم شده است.

اما یک سفره یدایی برای یک مادر بزرگ و پدر بزرگ که سه فرزند دارند و چهار نوه و می‌خواهند یلدا را به ساده‌ترین شیوه ممکن برگزار کنند، چقدر در می‌آید؟ در این گزارش معیار قیمت‌ها را نرخ نامه واحد نظارت و بازرسی استان سمنان مورخ ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳ قرار می‌دهیم که در آن قیمت همه اقلام درج شده است.

نرخ‌های عجیب!

طبق نرخ نامه اعلامی و مصوب که البته بازهم با واقعیت‌های بازار قدری تفاوت دارد اما بازهم همان را معیار قرار می‌دهیم برنج طارم کیلوگرمی ۱۲۸ هزار تومان است و گوشت گوسفندی ۶۲۰ هزار تومان و یک کیلوگرم عدس ۱۳۵ هزار تومان در حالی که همین قلم کالا سه ماه قبل زیر ۱۰۰ هزار تومان بود! همه اینها با مخلفات اگر شام ساده ای مثل دمی عدس که از غذاهای خوب شاهرودی هم محسوب می‌شود، باشند برای ۹ نفر دست کم یک میلیون تومان هزینه خواهد داشت که پرسی ۱۰۰ هزار تومان بسیار معقول و البته دست پایین است.

طبق اعلام واحد نظارت و بازرسی سیب زرد ۶۰ هزار تومان هندوانه ۲۰ هزار تومان، تامسون ۵۵ هزار تومان و نارنگی ۴۵ هزار تومان و خیار ۵۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است یعنی یک ظرف میوه برای ۹ نفر مهمان بعلاوه یک هندوانه با احتساب آجیل برای ۹ نفر رقمی بیش از یک تا یک و نیم میلیون تومان خواهد داشت.

برای شیرینی و چای و پذیرایی و نوشیدنی و نیز می‌بایست هزینه‌ای را در نظر گرفت و این یعنی یک مادر بزرگ و پدر بزرگ برای دیدار دو ساعت فرزندشان بدون تجملات و با کمترین میزان ممکن باید سه میلیون تومان هزینه کنند. ساعتی یک و نیم میلیون تومان! در صورتی که کل درآمد یک ماه بازنشسته در شهری مانند سمنان ۹ الی ۱۰ میلیون تومان است.

مشکلات مردم سمنان زیر سایه گرانی‌های شب یلدا

هزینه‌های سنگین

این یعنی یک پدر و مادر باید یک سوم درآمد یک ماهشان را بدهند تا دو ساعت فرزندان و نوه‌هایشان را ببیند و کنارشان یلدا را سپری کنند هر چند مادران و پدران ایران آب و خاک همه زندگی شأن را برای چنین لحظاتی می‌دهند اما این روا نیست که کسانی که عمری را عزتمندی به این مرز و بوم خدمت کرده‌اند این طور در منگنه مشکلات قرار گیرند.

یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار گیل 25، ضمن بیان اینکه دولت‌ها در تمام این سال‌ها در برابر گرانی‌های مقطعی مانند یلدا و اول گیل 25 و فروردین همواره دو سیاست را در نظر می‌گیرند، گفت: یکی از این سیاست‌ها تزریق کالا به بازار برای تقویت عرضه و دیگری افزایش نظارت برای عدم گران فروشی است که هر دو هم کم فایده هستند.

سید رضا طباطبایی با بیان اینکه اگر این راهکارهای جواب می‌داد وضعیت امروز بازار شب یلدا این‌طور نبود و شاهد این حجم از گرانی‌ها نبودیم، ابراز کرد: مشکل اینجا است که مسئولان ما گرانی را با گران فروشی اشتباه می‌گیرند این راهکارها برای مقابله با گران فروشی است نه گرانی! شما می‌توانید با نظارت جلوی گران فروشی را بگیرید جلوی گرانی را که نمی‌توانید بگیرید.

وی با بیان اینکه میوه فروشی میوه‌ای را ۳۵ هزار تومان می‌خرید تا ۴۵ هزار تومان بفروشد در بار جدید خود همان میوه را ۴۵ هزار تومان می‌خرد باید ۵۰ هزار تومان بفروشد این تغییر ۳۵ الی ۵۰ هزار تومان گران فروشی نیست گرانی است که به میوه فروش ربطی ندارد! افزود: متأسفانه نظارت ما در آنجایی که باید، نیست.

راهکارهای کم فایده

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه هیچ وقت مردم مسبب تورم نیستند، گفت: دولت برای نظارت بر گرانی بالا از بالادست شروع کند در حالی که همه در بالا دست رها شده‌اند و در پایین‌ترین حلقه ممکن یعنی میوه فروش میدان سعدی سمنان، مورد نظارت و بازرسی قرار می‌گیرد!

طباطبایی با بیان اینکه سال‌ها است که این رویه نادرست وجود دارد و دولت‌ها لجوجانه همچنان بر آن تاکید دارند، ابراز کرد: بازار را باید با عرضه و تقاضا گرداند نه با دستور و نظارت و بگیر و ببند و اگر جز این فکر کنیم، شرایط امروز بر کشورمان حاکم می‌شود.

وی با بیان اینکه توزیع اقلام برای افزایش عرضه یک مسکن است اما مسکن را یک بار، دوبار و سه بار استفاده می‌کنند نه اینکه هر ماه و هر سال و هر یلدا و هر نوروز و … بیان داشت: مشخصاً دولت‌ها هیچ نسخه‌ای برای مقابله با گرانی نداشته‌اند و این وضعیت به خصوص از ابتدای دهه هشتاد در کشورمان تشدید هم شد و روز به روز بدتر هم می‌شود.

مشکلات مردم سمنان زیر سایه گرانی‌های شب یلدا

نظارت را تشدید کردیم

حمید رضا طحان معاون صمت استان سمنان امروز در جمع خبرنگاران اعلام کرده که طرح تشدید نظارت بر بازار عرضه اقلام اساسی مورد نیاز مردم استان مقارن با شب یلدا آغاز شده و اکیپ‌های بازرسی به اصناف مراجعه می‌کنند.

طحان با بیان اینکه این بازرسی‌ها و طرح تشدید نظارت‌ها اولویت بندی شده است، می‌گوید: اولویت این طرح با میوه فروش‌ها، آجیل و خشکبار، شیرینی فروش‌ها، تره باری ها و … است و بازرسان در تمام استان سمنان صبح و بعد از ظهر بر نحوه عرضه اقلام مورد نیاز مردم توسط اصناف نظارت می‌کنند.

وی با بیان اینکه تمامی واحدهای صنفی موظف به نصب قیمت کالا و نرخ نامه در معرض دید عموم هستند، افزود: گران‌فروشی، کم فروشی، عدم نصب نرخ نامه و … در زمره تخلفات صنفی است که بازرسان صمت و اصناف و… به شدت با آن برخورد می‌کنند.

معاون صنعت معدن و تجارت استان سمنان همچنین بیان کرده که به واسطه وسعت استان و کمبود نیروی بازرس، نیاز است مردم هم به کمک بازرسان بیایند و مواردی از تخلفات که مشاهده می‌کنند را به سامانه ۱۲۴ اطلاع دهند تا بازرسان بلافاصله به موضوع ورود کرده و با متخلفان برخورد داشته باشند.

ایجاد نمایشگاه اقلام اساسی

معاون اقتصادی استاندار سمنان اما در گفتگو با خبرنگار گیل 25، از راه اندازی مراکز عرضه و نمایشگاه اقلام اساسی مورد نیاز مردم برای تأمین مایحتاج یلدایی شأن خبر داد و گفت: این نمایشگاه عرضه مستقیم کالاهای مورد نیاز مردم را با قیمت مناسب‌تر در اختیارشان قرار می‌دهد.

محمد رضا صادقی که امروز به بازدید از یکی از همین نمایشگاه‌ها در سمنان رفته بود، اعلام کرد: در این نمایشگاه عرضه مستقیم، میوه و تره بار، خشکبار، آجیل و نیازمندی‌های متناسب با شب یلدای مردم استان عرضه می‌شود از سوی دیگر طرح توزیع پرتغال و سیب با قیمت تنظیم بازار در استان هم از ابتدای هفته آغاز شده است.

مسئولان استان سمنان اعلام کرده‌اند که اقلام مورد نیاز مردم تأمین و به مرور تا شب یلدا تزریق می‌شود همچنین هیچ کمبودی در زمینه تأمین مرغ و میوه و خشکبار و شکر و… در این استان وجود ندارد و مردم بدون نگرانی اقلام مورد نیازشان را تأمین کنند اما مشکلی که مسئولان استان به آن اشاره نمی‌کنند این است که مردم با کدام پول این اقلام را تأمین کنند!

در واقع آنطور که کارشناسان می‌گویند مردم از گرانی ناراضی هستند و مسئولان استان سمنان را گران‌فروشی مبارزه می‌کنند این در حالی است که اصلاً موضوع دغدغه و بحث مردم این استان گران‌فروشی یکی دو مغازه یا کارگاه تولیدی نیست بلکه قدرت خرید مردم کاهش یافته است و این موضوع نیاز دارد تا مسئولان در زمینه سیاست‌های کلان اقتصادی کار ویژه ای را صورت دهند تا بتوانیم شاهد کاهش مشکلات اقتصادی مردم باشیم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مشکلات مردم استان سمنان زیر سایه گرانی‌های شب یلدا – خبرگزاری گیل 25 | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مشکلات مردم استان سمنان زیر سایه گرانی‌های شب یلدا – خبرگزاری گیل 25 | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.