کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها در شورای حل اختلاف استان به ۲۸ روز – خبرگزاری گیل 25 | اخبار ایران و جهان

کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها در شورای حل اختلاف استان به ۲۸ روز - خبرگزاری گیل 25 | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری گیل 25، حجت‌الاسلام محمد حیدری در جلسه پیگیری مشارکت مراجع مسؤول با نهادهای مردمی همکار در میانجیگری و صلح و سازش که با حضور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و انتظامی و سازمان‌های مردم نهاد برگزار شد، اظهار کرد: صلح و گذشت در آموزه‌های دینی ما خیلی برجسته است به طوری که در قرآن کریم ماده صلح و مشتقات آن، ۱۸۴ بار تکرا شده است.

وی با بیان اینکه ۵۰۰ نفر به عنوان صلح یار با هدف ایجاد صلح و سازش در استان فعالیت می‌کنند، گفت: میانگین صلح و سازش پرونده‌های استان در سال گذسته ۵۱ درصد بود که در هشت ماهه سال جاری به ۵۲ درصد افزایش یافته است.

حیدری افزود: متوسط رسیدگی به پرونده‌های شورای حل اختلاف استان ۲۸ روز می‌باشد که در مرکز استان به ۲۰ روز رسیده است و ما باید با صلح و سازش میزان ورودی به محاکم قضائی را کم کنیم.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان قزوین بیان کرد: باید همه فعالان صلح و سازش به صورت ساماندهی شده و متمرکز با هم همکاری داشته باشند تا بتوانیم به نحو احسن از همه ظرفیت‌ها در مصالحه پرونده‌ها استفاده کنیم.

حیدری در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴۰ نفر در استان به عنوان داور و میانجی گر با دریافت پروانه در حال خدمت رسانی به مردم می‌باشند.

در ادامه علی فولیان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین نیز در این جلسه گفت: قوه قضائیه و سایر دستگاه‌ها به تنهایی نمی‌توانند امنیت، نظم و عدالت را برقرار کنند، حتماً باید مردم کمک و مشارکت لازم را داشته باشند. به همین منظور بنای دستگاه قضائی در دوران تحول و تعالی، استفاده از مشارکت مردم برای اجرای عدالت است.

وی ادامه داد؛ در سند تحول و تعالی دستگاه قضائی که موسوم به سند خدمت به مردم یا سند تعامل با مردم و سایر قوا ست، تاکید شده که قوه قضائیه باید به سمت اجتماعی شدن حرکت کند و تمام برنامه‌ریزی ها به ویژه در حوزه پیشگیری از وقوع جرم، اجتماعی محور باشد و از ظرفیت‌های مردمی در پیشبرد مأموریت‌ها و تحقق اهداف استفاده حداکثری شود.

فولیان افزود: یکی از سیاست‌های تحول آفرین در سند تحول و تعالی، ارتقا مدیریت مشارکت جو و مردم محور و توسعه روش‌های مشارکتی و غیر قضائی در حل و فصل دعاوی است. بنابراین در راهبرد جدید عدلیه، سازمان‌های مردم نهاد و صلح یاران و داوران و میانجی گران و مطالبه گران و کنشگران اجتماعی همکاران ما در اجرای عدالت هستند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین بیان کرد؛ باید فرهنگ صلح و معذرت‌خواهی در جامعه رواج بیشتری داشته باشد. اگر به این موضوع تمرکز ویژه شود و هر انسانی برای خودش یک صلح‌یار باشد و در هر خانه‌ای یک مصلحی وجود داشته باشد، بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین به ضرورت تشکیل گروه‌های سازش محله‌ای تاکید کرد و گفت: صلح یاران باید در تمام محلات و اتحادیه‌های صنفی که فراوانی اختلافات دارند، حضور داشته باشند.

همچنین روح اله درزی رامندی رئیس بسیج حقوقدانان استان نیز به استفاده از ظرفیت بسیج تاکید کرد و گفت: بسیج حقوقدانان آماده همکاری با دستگاه قضائی و سازمان‌های مردم نهاد برای توسعه و اشاعه فرهنگ صلح و سازش در جامعه می‌باشد.

گفتنی است در این جلسه نماینده دستگاه‌های اجرایی و انتظامی و مدیران سازمان‌های مردم نهاد گزارشی از اقدامات صورت گرفته در حوزه صلح و سازش را بیان کردند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها در شورای حل اختلاف استان به ۲۸ روز – خبرگزاری گیل 25 | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها در شورای حل اختلاف استان به ۲۸ روز – خبرگزاری گیل 25 | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.