گانودرما و دیابت نوع 1

با توجه به شیوع بالای دیابت در این سال ها، خیلی از افراد خود و یا اطرافیانشان به نوعی درگیر این بیماری مزمن بوده و در پی راهکاری برای بهبودی هر چه سریع تر هستند. قبل از اینکه به روش های درمانی اشاره کنیم بهتر است بیماری دیابت نوع یک را بهتر بشناسیم پس با مقاله ای دیگر از مجله هومکا همراه باشید. قهوه لاغری سوپریم دکتر بیز به عنوان یکی از محصولات معتبر و موثر برای کاهش وزن شناخته می شود اگر قصد دارید آزمایش چکاپ قند خون را انجام دهید، می توانید با استفاده از خدمات هومکا تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی این آزمایش را در منزل انجام دهید.  امروزه بسیاری از مردم برای تجربه آرامش و احساس رضایت به درمان های مختلف و گاها خطرناک پناه می برند. استفاده از داروهای خواب آور و مواد آرامش بخش نه تنها راه حل مناسبی نیست، بلکه عوارض بسیار زیاد و متعددی را نیز به همراه دارد.

گانودرما و دیابت نوع 1

دیابت نوع 1 چیست؟

دیابت نوع 1 یک بیماری خود ایمن و یکی از است که در آن سلول های سیستم ایمنی بدن به تدریج سلول های تولیدکننده انسولین در پانکراس را از بین می برند و درنتیجه پانکراس قادر نخواهد بود که برای کنترل قند خون انسولین کافی به جریان خون آزاد کند. زمانی که انسولین به مقدار کافی در بدن موجود نباشد قند خون روزبه روز افزایش یافته و عوارض متعددی برای بیمار به دنبال خواهد داشت. ازاین رو در روش های درمانی سعی می شود که سطح انسولین به محدوده نرمال برسد و گلوکز نیز برای متابولیسم وارد سلول ها شود. بهترین راه برای تشخیص دیابت، انجام است. کافه سوپریم موجود در فروشگاه آقای بیز، ترکیبی از قهوه عربیکا، قارچ گانودرما مدل لوسیدوم و گیاه جینسینگ است که خواص بسیار زیادی را برای مصرف کننده دارد. از جمله خواص قهوه سوپریم با قارچ گانودرما می توان به موارد زیر اشاره کرد:

علت ابتلا به دیابت نوع یک

هنوز به طور دقیق مشخص نشده که علت ابتلا به دیابت نوع یک چیست. بسیاری از پزشکان معتقدند که دیابت نوع یک، نوعی بیماری خودایمنی است. یعنی در افراد مبتلا به دیابت نوع یک، سلول های سیستم ایمنی به اشتباه به سلول های پانکراس حمله می کنند. همان طور که می دانید سلول های پانکراس مسیول تولید و ترشح هورمون انسولین در بدن هستند. به این ترتیب وقتی مورد تهاجم قرار می گیرند، دیگر انسولین در بدن تولید نمی شود. در نتیجه فقدان هورمون انسولین موجب افزایش گلوکز خون و پیدایش دیابت نوع یک می شود. عوامل زیر در بروز دیابت نوع یک موثر هستند:

دیابت نوع یک خطرناک تر است یا دیابت نوع دو؟

یکی از سوالاتی که در ذهن بسیاری از افراد وجود دارد میزان مخاطره آمیز بودن و تفاوت دیابت نوع 1 و است. در ابتدا بهتر است بدانیم که هر دو نوع دیابت تقریباً علایم مشابهی دارند و در بلندمدت عوارض متعدد و یکسانی را رقم می زنند. خواص هات چاکلت گانودرما دکتر بیز شامل ترکیبات مفیدی است که به سلامتی افزوده و از بروز برخی بیماری ها جلوگیری می کنند . بااین حال دیابت نوع یک با دیابت نوع دو ازنظر نوع بیماری تفاوت بسیاری دارد. دیابت نوع 1 زمانی ایجاد می شود که بدن فرد قادر نیست هورمون انسولین تولید کند ازاین رو گلوکز خون توانایی ورود به سلول های بدن را ندارد. این بیماران برای بهبود علایم خود بایستی داروهای انسولینی دریافت کنند.

اما در دیابت نوع دو به اندازه کافی انسولین در خون وجود دارد اما سلول های بدن به انسولین تولیدشده پاسخی نمی دهند و درواقع گیرنده های انسولینی بر روی سلول ها دچار نقص است. علایمی که در دیابت نوع 1 و 2 ظاهر می شوند به دلیل بالا رفتن قند خون است و معمولاً علایم یکسانی ازجمله تکرر ادرار، گرسنگی و تشنگی مفرط، خستگی، تاری دید، بهبودی دیرهنگام زخم ها مشاهده می شود. دیر تشخیص دادن و درمان دیرهنگام دیابت منجر به آسیب های جدی ازجمله و عروقی، پارگی شبکیه و خون ریزی چشم، آسیب به کلیه ها و دستگاه ادراری و آسیب به دستگاه گوارش می شود. بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 به منظور تنظیم قند خون و پیشگیری از پیامدهای مخاطره آمیز نوسانات گلوکز، نیاز به دریافت دوزهای مشخصی از انسولین دارند.

آنالوگ های انسولین اولین و مهم ترین داروهایی هستند که امروزه برای کنترل قند خون بیماران دیابتی نوع 1 مورداستفاده قرار می گیرند. این روش دارویی حدود یک قرن است که به عنوان روش استاندارد برای تنظیم نوسانات قند خون در افراد دیابتی به کار می رود. آنچه در مصرف انسولین اهمیت دارد دوز و زمان دریافت انسولین است که بتواند به درستی به جذب گلوکز خون در بافت ها کمک کند. گلوکز خون یا همان قند خون از اساسی ترین سوخت های بدن به ویژه برای مغز است. بنابراین وجود مقادیر بسیار کم گلوکز در خون با عنوان هیپوگلیسمی و یا مقادیر بالای آن با عنوان هیپرگلایسمی اثرات مخرب و طولانی مدتی برای بدن به دنبال خواهد داشت. برای پیشگیری از چنین تجربه های ناخوشایندی هر فرد مبتلا به دیابت نوع یک بایستی مقدار مشخص از داروی انسولین را در زمان های معین دریافت نماید .

ازآنجاکه دیابت نوع 1 یک بیماری خود ایمن است درمان قطعی برای آن وجود ندارد اما با مصرف صحیح داروهای تجویزشده همراه با کنترل برنامه غذایی و سبک زندگی مناسب، می توان به شرایط نرمال و طبیعی دست یافت. انسولین های مختلفی در برندها و کیفیت های مختلفی در داروخانه ها موجود هستند. اولین تفاوت موجود در  انسولین ها مربوط به سرعت تاثیرگذاری و میزان ماندگاری آن ها در بدن است. برخی از ترکیبات انسولین به مدت بیشتری در خون ماندگار هستند و اثر خود را به تدریج و در بازه زمانی نسبتاً طولانی اعمال می کنند اما برخی دیگر سریع الاثر هستند و بلافاصله بر قند خون اثر گذاشته و سریع نیز از جریان خون حذف می شود. داروهای انسولینی بر اساس زمان اثرگذاری و ماندگاری آن ها در خون در چهار گروه تقسیم بندی می شوند:

چگونه بهترین نوع انسولین را انتخاب کنیم؟

انتخاب بهترین انسولین به فاکتورهای مختلفی مثل میزان ، میزان فعالیت فیزیکی، وزن بدن، حساسیت به انسولین و سطح گلوکز خون شما بستگی دارد. پزشک با در نظر گرفتن تمام مشخصات فیزیکی و سبک زندگی بیمار، مناسب ترین نوع انسولین را تجویز می کند. هدف از دریافت انسولین این است که قند خون شما در حد طبیعی و نرمال باشد و برای این مهم، باید به دو موضوع دیگر نیز توجه داشته باشید:

  • مقدار کربوهیدرات در هر وعده غذایی نباید فراتر از نیاز روزانه باشد چراکه غذاهای کربوهیدراتی سرشار از گلوکز هستند و ممکن است تعادل قند خون را مختل کند
  • پزشک به صورت دوره ای  را برای شما تجویز می کند تا میزان گلوکز خون شما را در طی 3 ماه گذشته ارزیابی کند. اگر مقدار آزمایش بالاتر از حد نرمال باشد پزشک توصیه های غذایی جدیدی را به شما ارایه می دهد تا قند خون خود را در محدوده طبیعی حفظ کنید. از طرفی دیگر ممکن است دوز و زمان مصرف انسولین تغییر یابد تا بر اساس نیاز بدن، گلوکز به سطح ایدآل برسد

روش های نوین برای درمان دیابت نوع ی

تلاش های زیادی در حال انجام است که بتوان هم اثرگذاری انسولین را ارتقا داد و هم اینکه گلوکز خون را به صورت مطمین تری در محدوده نرمال نگه داشت. دلیل افزایش تلاش های تحقیقاتی در این زمینه این است که شیوع دیابت در حال افزایش بوده و داروهای انسولینی موجود نیز قادر به تنظیم ایدیال گلوکز در طولانی مدت نیستند. از سویی دیگر، بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 دچار اضافه وزن و چاقی هستند و از این موضوع نیز رنج می برند. بنابراین طراحی و تولید داروهایی که بتواند علاوه بر کاهش موثر قند خون، به کاهش وزن نیز کمک کنند بسیار در کیفیت زندگی و بهبود شرایط بیماران در بلندمدت موثر خواهند بود. البته تحقیقات درزمینهٔ داروهای دیابتی برای دیابت نوع 2 سریع تر و بهتر از نوع یک در حال پیشرفت است و از نتیجه تحقیقات دارویی آن، دیابت نوع 1 نیز بهره مند می شود.

قرص ها و کپسول های انسولین

شاید از جذاب ترین خبرها برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 تولید کپسول انسولین باشد. این خبر به ویژه برای والدینی که فرزندان مبتلا به دیابت دارند و تزریق دارویی برای آن ها دشوار است خبر خوشحال کننده ای است. تا چند سال اخیر، تمام تلاش ها برای تولید قرص های انسولینی با شکست مواجه شده بود. دلیل این شکست ها ناتوانی عبور انسولین از سد اسید معده است. زمانی که انسولین در قالب قرص یا کپسول وارد معده می شود اسید معده به سرعت تمام انسولین را تجزیه کرده و خاصیت هورمونی آن را از بین می برد.

خوشبختانه پس از چند دهه تلاش مستمر، دانشمندان و داروسازان سال گذشته موفق شدند که با تکنولوژی نانو ذرات، کپسولی طراحی کنند که بتواند با موفقیت انسولین را از معده عبور دهد. این نانو ذرات با ساختار محفظه مانند خود انسولین را ذخیره و در هنگام ورود به جریان خون آن را آزاد می کنند. این کپسول ها به خوبی قادرند از سد اسید معده عبور کرده و به طور کامل در روده ها جذب شوند. گانودرما قارچی با خواص درمانی است که به عنوان تقویت کننده و مکمل از آن استفاده می شود. تحقیقاتی که بر روی گانودرما در حوزه دیابت انجام شده است نشان می دهد که این قارچ با کنترل میزان انسولین خون و نیز تسریع انتقال گلوکز به داخل سلول های بافتی، در بهبود متابولیسم گلوکز نقش موثری دارد.

پپتیدها و پروتیوگلیکان های موجود در ساختار قارچ گانودرما با تاثیری که بر گیرنده های انسولینی دارند سبب ورود سریع تر گلوکز از خون به داخل سلول می شوند و همین فرایند نقش موثری در کاهش عوارض ناشی از دیابت نوع 1 و 2 دارد. علاوه بر این مطالعاتی که بر روی عصاره های آبی و الکلی گانودرما انجام شده نشان می دهد که مواد موثر موجود در عصاره ها موجب افزایش ترشح انسولین از سلول های بتای پانکراس و کاهش مقاومت گیرنده های سلولی می شوند. نتایج یکی از تحقیقات علمی بیانگر این است که پلی ساکاریدهای استخراج شده از قارچ گانودرما سبب تقویت برخی آنزیم های کبدی شده و این فرایند در کنترل سطح قند خون اثرگذار است.

قرص های به صورت روتین برای درمان بیماران دیابتی نوع 2 تجویز می شود اما در برخی افراد مبتلا به نوع 1 دیابت اختلالی به نام مقاومت به انسولین در بدن آن ها شکل می گیرد. این بدان معناست که انسولینی که به صورت تزریقی دریافت می شود توانایی اثر در بافت ها را ندارد. ازاین رو، پزشکان برای جذب بهتر انسولین در سلول های بدن متفورمین را تجویز می کنند. همچنین متفورمین با کاهش تولید گلوکز در کبد به تنظیم قند خون نیز کمک می کند. شاید جالب باشد بدانید اولین بار که دیابت نوع یک کشف شد آن را دیابت جوانی نام گذاری کردند چراکه بیشتر در کودکان و جوانان مشاهده می شد. در مقایسه، دیابت نوع 2 بیشتر در افراد پا به سن گذاشته دیده می شود. بااین حال، هر دو نوع دیابت ممکن است در هر سنی بروز کنند.

درمان نیز همانند افراد بالغ با کمک انسولین انجام می شود. قهوه ی فوری سوپریم دکتر بیز کاملا گیاهی بوده و هیچگونه عوارضی ندارد . یکی از راه های نوین درمانی برای کودکان طراحی شده، پانکراس مصنوعی است که قادر است در طول ساعات شبانه روز قند خون را پایش کند و در صورت کاهش مقدار آن و یا افزایش بیش ازحد گلوکز با ترشح انسولین به داخل خون مقدار قند خون را تنظیم کند. کیت هوشمند این تکنولوژی جدید طوری برنامه ریزی شده است که نوسانات قند خون در کودکان را به حداقل ممکن می رساند. تاکنون درمانی که بتواند جای انسولین در درمان دیابت نوع یک را بگیرد کشف نشده است. قبل از تولید انسولین به صورت داروهای امروزی، پزشکان به بیماران برنامه های غذایی فاقد کربوهیدرات و مصرف مایعات فراوان را پیشنهاد می کردند.

اگرچه این روش تا حدودی از بالا رفتن قند خون جلوگیری می کرد اما در سرنوشت بیمار تفاوتی چندانی ایجاد نمی کرد. با این رژیم های غذایی، علاوه بر اینکه بیمار روزبه روز ضعیف تر می شد، گلوکز نیز همچنان در ورود به سلول ها ناتوان بود. تا به امروز، تنها راه درمانی که برای درمان دیابت نوع 1 وجود دارد استفاده از انسولین و داروهای تقویت کننده انسولین است. تقریبا تمام افراد در سنین مختلف در معرض ابتلا به دیابت نوع یک هستند به همین دلیل پیشگیری از این بیماری بسیار ضروری است. پیشگیری به خصوص برای زنان باردار و افرادی که در خانواده خود سابقه ابتلا به دیابت نوع یک دارند، واجب است. برای نوع یک به توصیه های زیر عمل کنید:

  • تحرک خود را افزایش دهید. در روز حداقل 30 دقیقه پیاده روی کنید
  • وزن خود را در محدوده نرمال نگه دارید
  • از خوردن زیاد غذاها و نوشیدنی های حاوی قند مصنوعی مثل آبمیوه های صنعتی اجتناب کنید
  • عادات غلطی مثل سیگارکشیدن را ترک کنید
  • به طور منظم غربالگری قند خون انجام دهید
  • رژیم غذایی خود را اصلاح کنید. غذاهای سالم را جایگزین فست فودها و غذاهای فرآوری شده کنید

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گانودرما و دیابت نوع 1" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گانودرما و دیابت نوع 1"، کلیک کنید.