از نبرد دریایی ایران با آمریکا چه می دانید؟

از نبرد دریایی ایران با آمریکا چه می دانید؟

در استمرار شیطنت های ناوگان متجاوز آمریکا در خلیج فارس، وقاحت فرماندهان آمریکایی به جایی رسید که عناصر پدافندی سکوهای نفتی نصر و سلمان را در خلیج فارس تهدید کرد و از آنان می خواهند که سکوها را ترک کنند، ولی مدافعین دریادل و قهرمان این سکوها شجاعانه ایستادگی کردند و به جای تن دادن به ذلت، آتش خشم خود را علیه متجاوزین گشودند.

به گزارش گیل 25، در یک نگرش کلی و اجمالی به رویدادهای جنگ تحمیلی می توان پی برد که استکبار جهانی به سرکردگی ایالات متحده آمریکا در مقاطع مختلف دفاع مقدس متناسب با شرایطی که بر جبهه های جنگ ایران و عراق حاکم بود و در مقاطعی که توازن قوا و پیروزی های درخشان جمهوری اسلامی ایران تغییر می کرد با شعار بی طرفی در جنگ اقدام به موضع گیری های سیاسی و رسانه ای به نفع یک طرف درگیر یعنی رژیم بعثی عراق می کرد.

آمریکا از ابتدای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران با متهم کردن اتحاد جماهیر شوروی (سابق) به نقض بی طرفی، خود عملاً با در اختیار قرار دادن اطلاعات ماهواره ای و کمک به نیروی هوایی ارتش بعث در حمله به مراکز و تاسیسات نفتی کشورمان و همچنین تقویت حضور نامشروع ناوگان خود در خلیج فارس و دریای عمان به بهانه تامین امنیت خطوط مواصلاتی کشتیرانی بین المللی اقدامات خصمانه ای انجام می داد.

گسترش حضور ناوگان پنجم ایالات متحده آمریکا در خلیج فارس برای رژیم بعث عراق به عنوان پشتوانه ای به حساب می آمد تا به اتکای آن، سرفرماندهی ارتش بعث با حمله به کشتی های تجاری ایرانی و گاهاً بی طرف و راه انداختن جنگ نفتکش ها درصدد توسعه دامنه جنگ به منظور رها شدن از تنگناهایی که در جبهه های زمینی با آن روبرو شده بود، بر آید تا از این طریق بتواند پیروزی های جنگاوران ایران اسلامی را تحت شعاع قرار دهد.

موضع بی طرفی دروغین آمریکا با انجام عملیات اسکورت کشتی های نفت کش کویتی که با عنوان «عملیات اراده جدی» از سال 1987 انجام گرفت اولین اقدام پشتیبانی آشکار از دشمن بعثی به حساب می آمد ولی از آنجایی که خداوند همواره یاور جبهه حق است در اولین مرحله از سری عملیات های اراده جدّی، ناوشکن آمریکایی اسکورت کننده در اثر برخورد با مین در معرض غرق شدن قرار گرفت و بدین وسیله غرور و اقتدار ناوگان متجاوز آمریکا در خلیج فارس در هم شکسته و به سخره گرفته شد.

در چهاردهم آوریل 1988 ، ناوچه موشک انداز «سامویل رابرتز» که به منظور اسکورت نفت کش های کویتی در شمال خلیج فارس حضور یافته بود به یک مین سرگردان در خلیج فارس برخورد کرد و حفره ای به قطر هشت متر در بدنه ناو ایجاد شد و ناو را در آستانه غرق شدن قرار داد که البته خدمه آن موفق شدند ضمن کنترل صدمات وارده، ناو را به بندر دبی یدک کنند.

در استمرار شیطنت های ناوگان متجاوز آمریکا در خلیج فارس، وقاحت فرماندهان آمریکایی به جایی رسید که عناصر پدافندی سکوهای نفتی نصر و سلمان را در خلیج فارس تهدید کرد و از آنان می خواهند که سکوها را ترک کنند، ولی مدافعین دریادل و قهرمان این سکوها شجاعانه ایستادگی کردند و به جای تن دادن به ذلت، آتش خشم خود را علیه متجاوزین گشودند. پیرو این اقدام مذبوحانه، ناوچه موشک انداز جوشن که در ماموریت اسکورت کاروان کشتی های نفت خودی حضورداشت و نزدیک ترین یگان به صحنه عملیات بود بنا به دستور صادره به منطقه عملیات سکوهای نفتی نصر و سلمان رفته و در جهت امداد و نجات مدافعین سکوها اقدام کند.

در این میان، ناوچه «جوشن» در نزدیکی منطقه عملیات هدف جنگ الکترونیکی ناوهای متجاوز آمریکایی قرار می گیرد و فرمانده ناو آمریکایی توسط رادیو از فرمانده ناوچه می خواهد به همراه کلیه کارکنان تسلیم شوند اما فرمانده شجاع ناوچه جوشن ضمن مشورت با فرمانده دوم ناوچه، شهید ناوسروان «زارع نعمتی» و افسر عملیات شهید ناوبان یکم «ابراهیم حرآبادی»، پایداری و مقاومت تا مرز شهادت را انتخاب می کنند و با پاسخ دندان شکن به فرمانده ناو آمریکایی و اعلام محل جنگ، آماده مقابله با تهدیدات می شوند.

هر چند مقابله نابرابر بود ولی آزادی و شرف یک ملت در گرو ایستادگی و مقاومت آنها قرارداشت و چه جانانه ایستادند و برگ زرین دیگری را در جریده تاریخ پر افتخار ایران عزیز رقم زدند.

در تداوم عملیات مقابله با تجاوزگران، ناوشکن های سهند و سبلان از بندرعباس ماموریت می یابند که به صحنه عملیات رفته و ضمن انجام عملیات تجسس و نجات اقدام به مقابله با متجاوزین کنند که در این صحنه ها نیز ناوشکن سهند موفق به انهدام یک فروند هواپیمای دشمن شده و خود آماج موشک های دشمن می شود و شعله های کینه ی استکبار جهانی، جمع دیگری از غیور مردان نیروی دریایی ارتش را به درجه رفیع شهادت می رساند.

ناوشکن سبلان نیز دچار آسیب شد. ولی با اقدام به موقع و سریع کارکنان ناو و یگان های پشتیبانی منطقه یکم دریایی نجات یافت و در مدتی کوتاه بازسازی شد. تجربه بازسازی ناوشکن سبلان که امروز به عنوان یکی از یگان های شناور مقتدر ناوگان دریایی کشورمان آماده انجام هرگونه ماموریت می باشد، موجب شد تا صنعتگران غیرتمند کشورمان امروز ناوشکن جماران را بسازند که در سال 1388 این یگان با حضور مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا به ناوگان دریایی کشورمان پیوست و تاکنون نیز توانسته است ماموریت های خطیر و طولانی را دردریاها و اقیانوس ها داشته باشد.

دراین رویارویی نابرابر و اعلام نشده، گذشته از مقایسه توان رزمی طرفین درگیر، آنچه که بیشتر حایز اهمیت است عزم، اراده و روحیه مقاومت و پایداری رزمندگان نیروی دریایی ارتش درمقابل درخواست متجاوزین است که موجب بهت و حیرت آنان شد. روحیه شهادت طلبی که نشات گرفته از مکتب عاشورایی این دریادلان است درسی به دشمنان ایران اسلامی داد که می توان از آن به عنوان یک عمل باز دارنده یاد کرد. این گونه صحنه ها که در طول جنگ تحمیلی بی شمار بوده اند موجب شد تا دشمنان ایران دیگر جرات تجاوز به میهن عزیزمان را نداشته باشند. اگر خرمشهر مظهر و حماسه ای در دفاع از مظلومیت ما در خشکی است، نبرد ناوچه موشک انداز جوشن و ناوشکن های سهند و سبلان با ناوگان مسلح و مجهز ایالات متحده آمریکا را باید مظهر مظلومیت و ایستادگی رزمندگان نیروی دریایی در پهنه آب های ایران اسلامی در دریا دانست، پهن ه ایی که جز شجاعان بدان راه نداشته اند.

پایان خبر گیل 25

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از نبرد دریایی ایران با آمریکا چه می دانید؟" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از نبرد دریایی ایران با آمریکا چه می دانید؟"، کلیک کنید.