درقالب یک کار پژوهشی انجام شد؛
محققان ایرانی، برای پایش تازگی غذاهای دریایی با بهره گیری از فناوری نانو و مواد گیاهی، جوهر هوشمند سبز تولید کردند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری گیل 25، اسماء وردیان، محقق موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد در پژوهشی جالب با استفاده از آنتوسیانین، کورکومین و نسبت بهینه آن ها بر روی بستر نانوفیبرکیتین موفق به تولید جوهر و نشانگر حساس به پی اچ برای پایش فساد میگو با چشم غیرمسلح شد.
در این طرح، جوهر هوشمند سبز از ضایعات پوسته میگو (نانوفیبرهای کیتین) و ترکیب دو رنگدانه طبیعی کورکومین و آنتوسیانین به دست آمده از گلبرگ زعفران برای پایش تازگی میگو در طول مدت نگهداری در یخچال ساخته شد.
این جوهر هوشمند حتی پس از نگهداری به مدت شش ماه در دماهای مختلف همچنان پایدار بودند.
غذاهای دریایی به عنوان منبع غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب غیراشباع بخش مهمی از سبد غذایی هستند. این غذاها حتی در شرایط نگهداری مناسب نیز مستعد فساد هستند و پایش تازگی آن ها ضروری است. برچسب های هوشمند با قرار گیری در محیط بسته بندی می توانند به صورت خودکار فعال شده و به مصرف کننده اطلاعات بصری در خصوص سلامت و تازگی محصول ارایه دهند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تولید برچسب هوشمند برای پایش سلامت مواد غذایی دریایی" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تولید برچسب هوشمند برای پایش سلامت مواد غذایی دریایی"، کلیک کنید.