در حالی که برخی از دستگاه های دولتی مرتبط با هوش مصنوعی دارای سندی در این حوزه فناورانه هستند، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور از ساماندهی مراکز هوش مصنوعی در کشور خبر داد و گفت: همه مراکز هوش مصنوعی با حکم رییس جمهور ذیل مرکز ملی هوش مصنوعی معاونت علمی ریاست جمهوری قرار می گیرند.
به گزارش گیل 25، محمد جواد صدری گیل 25 در حاشیه نمایشگاه اینوتکس 2024 در جمع خبرنگاران، حوزه هوش مصنوعی در دنیا را یک حوزه استراتژیک توصیف کرد و افزود: حتی شرکت های بزرگ آمریکایی که پردازشگرهای هوش مصنوعی را تولید می کنند، به شرکای استراتژیک خود مانند عربستان نمی فروشند.
وی با بیان اینکه آمریکا با تصویب قانونی فروش آنها را رسما ممنوع اعلام کرده است، گفت: حوزه زیر ساخت در این حوزه بسیار مهم است؛ از این رو با ایجاد مرکز ملی هوش مصنوعی، تاکنون تجهیزات خوبی به کشور وارد شده است و این تجهیزات تبدیل به شبکه می شوند تا زیر ساخت فوق العاده بزرگی ایجاد کنیم و همه بتوانند از این زیر ساخت بهره مند شوند.
صدری گیل 25 ادامه داد: ما همه مجموعه ها را به هم متصل می کنیم؛ مجموعه هایی که همگی آنها دارای تعدادی پردازشگر هستند و شبکه سازی این پردازشگرها، زیر ساخت پردازشی خوبی در کشور ایجاد خواهد کرد.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از مسایل مطرح در هوش مصنوعی، موضوع ماژول ها هستند که این ماژول ها می توانند در زیر ساخت ها برای اهداف مختلف استفاده شوند. در مرکز ملی هوش مصنوعی بانک خوبی از این ماژول ها ایجاد شده و به تدریج در حال ارتقاء است.
صدری گیل 25 یادآور شد: در کنار همه اینها، تجمیع اطلاعات و آنالیز دیتاها است و در مرکز ملی هوش مصنوعی در 3 حوزه «تجمیع اطلاعات»، «تجمیع ماژول ها» و «تجمیع زیر ساخت»، اقدامات بزرگی انجام می شود و در کنار آن هلدینگ های بزرگ بخش خصوصی نیز در کنار این اقدامات قرار گرفته است.
دستیار معاون علمی رییس جمهور با بیان اینکه حرکت در حوزه هوش مصنوعی پرشتاب شده است، گفت: با این اقدامات تصور بر این است که با برنامه ریزی های انجام شده، به نتایج بزرگی در منطقه برسیم.
صدری گیل 25 در خصوص تعدد مراکز و اسناد در حوزه هوش مصنوعی در دستگاه های مختلف دولتی با تاکید بر اینکه این امر ساماندهی شده است گفت: ایجاد مرکز ملی هوش مصنوعی را به هیات دولت ارسال کردیم و مصوبه ایجاد این مرکز ملی به امضای رییس جمهور رسید و همه مجموعه ها در این مرکز ملی قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی چون یک حرکت پر سرعتی بود، باید کار ویژه ای روی آن انجام می شد، یادآور شد: از دو ماه قبل شخص رییس جمهور در این زمینه حکم صادر کرد و همه مجموعه ها ذیل آن قرار گرفتند.
از فناوری نمایشی عبور کردیم
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با بیان اینکه امروز کشور از مرحله آزمون و خطا در حوزه های فناوری عبور کرده و از فناوری نمایشی فاصله گرفته است، گفت: ما اکنون به شرکت هایی رسیده ایم که نقشی در GDP کشور دارند و از این رو نقش شرکت ها برای حضور در نمایشگاه ها جدی تر می شود.
وی نمایشگاه ها را جایی دانست که شرکت ها می توانند محصولات خود را ارایه دهند و اظهار کرد: در سال 1400 حدود 300 میلیون دلار صادرات محصولات و خدمات فناورانه داشتیم و این میزان برای سال 1402 به 2 میلیارد دلار رسیده است و این نشان از رشد گام به گام فناوری در اقتصاد و GDP دارد.
صدری گیل 25 با بیان اینکه در زمینه سهم فناوری در GDP نمی توان آمار مشخصی اعلام کرد، ادامه داد: در حال حاضر حدود 3 تا 3.5 درصد تولید ناخالص داخلی اختصاص به فناوری دارد و هدف ما این است که بتوانیم تا 1405 اختصاص 8 درصد GDP را محقق کنیم.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور ایجاد حدود 500 شتابدهنده و ایجاد مراکز نوآوری را از اقدامات تحقق افزایش سهم فناوری در تولید ناخالص داخلی عنوان کرد و ادامه داد: 20 کارخانه نوآوری و 70 پارک فناوری از دیگر زیر ساخت های توسعه فناوری در کشور است و ما تا سال 1405 سهم 8 درصدی را هدف گذاری کردیم.
رتبه بندی شتابدهنده ها
وی از رتبه بندی مراکز نوآوری و شتابدهنده ها و کارخانه های نوآوری خبر داد و یادآور شد: برای این امر شاخص های رتبه بندی انجام شده است.
صدری گیل 25 حذف مجوزها از کارخانه و شتابدهنده ها و مراکز نوآوری را از دیگر اقدامات معاونت علمی برای توسعه زیست بوم فناوری کشور عنوان کرد و گفت: ما به بخش های دولتی تاکید کردیم که هر کسی که می خواهد در حوزه های فناوری و شتابدهنده ها و کارخانه های نوآوری فعالیت کند، نیاز به مجوز ندارد.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور اضافه کرد: از سوی دیگر برای این مجموعه ها، گواهی صلاحیت تعریف کردیم. این گواهی بر مبنای فعالیت هایی است که در گذشته در این مراکز اجرایی شده لست.
وی ادامه داد: ما بر اساس ارزیابی فعالیت های گذشته این مراکز، گواهی صلاحیت دانش بنیانی برای آنها صادر خواهیم کرد و از سوی دیگر حمایت برای زیر ساخت های دانش بنیان بیش از 10 برابر افزایش یافته است.
صدری گیل 25 تاکید کرد: در گذشته 500 شتابدهنده ایجاد شده بود که حمایت هایی را از معاونت علمی دریافت می کردند و در بررسی های صدور گواهی تایید صلاحیت به 40 شتابدهنده رسیدیم و این شتابدهنده ها توانستند گواهی تایید صلاحیت را دریافت کنند و حمایت از این شتابدهنده ها بیش از 10 برابر شده است.
وی گفت: هدف ما این است که مجموعه هایی که در این حوزه سابقه خوبی دارند، رشد کنند و از این طریق کارخانه های نوآوری، شتابدهنده ها و مراکز نوآوری در صورت دریافت گواهی تایید صلاحیت، عنوان «دانش بنیانی» به آنها اضافه خواهد شد.
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور تاکید کرد: اقدام جدید دیگر ما از ابتدای سال جاری تلاش برای ایجاد انجمن های صنفی است که در این راستا انجمن فضای کار اشتراکی ایجاد شد و اولین مجمع انجمن شتابدهنده ها در روز 31 اردیبهشت ماه برگزار می شود، ضمن انکه در تیرماه سال جاری اولین مجمع انجمن کارخانه های نوآوری برپا خواهد شد.
وی با اشاره به تشکیل انجمن مراکز نوآوری، تاکید کرد: انجمن های صنفی این مراکز با حضور مراکزی که گواهی تایید صلاحیت دریافت کرده اند، خواهد بود.
صدری گیل 25 خاطر نشان کرد: از این به بعد بسیاری از اختیاراتمان را به انجمن های صنفی واگذار خواهیم کرد، نمونه آن واگذاری بسیاری از ارزیابی ها و رتبه بندی ها به انجمن های صنفی است.
پایان خبر گیل 25
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "همه مراکز هوش مصنوعی ذیل مرکز ملی معاونت علمی قرار می گیرند/اختصاص 8 درصد GDP به فناوری تا 1405" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "همه مراکز هوش مصنوعی ذیل مرکز ملی معاونت علمی قرار می گیرند/اختصاص 8 درصد GDP به فناوری تا 1405"، کلیک کنید.