پدر شدن در ۵۰ سالگی؛ آیا تبعات دارد؟

پدر شدن در ۵۰ سالگی؛ آیا تبعات دارد؟

نتایج یک تحقیق نشان داد که به طور کلی، تجربه پدری در سن بالا می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند اوتیسم، سرطان‌های کودکان، آکندروپلازی و اسکیزوفرنی را در بچه‌ها افزایش دهد و عوارض دوران بارداری را در مادران بالا برد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری گیل 25، دانشگاه استنفورد برای پاسخ به این سوال مطالعه‌ای را انجام داده که نتایج آن به تازگی منتشر شده است. آلبرت‌ ها (Albert Ha)، اورولوژیست دانشگاه استنفورد و همکارانش که در این مطالعه مشارکت داشتند، معتقدند که تمایل بیشتر به ثبات مالی و کسب سطح تحصیلی بالاتر موجب شده تا پدر شدن برای مردان در سنین بالاتر با توجه به این که توان باروری آنها نسبت به زنان دیرتر کاهش می‌یابد، چندان نگران‌کننده به نظر نرسد.

آلبرت‌ ها و همکارانش بیش از ۴۶ میلیون تولد گزارش شده در ایالات متحده را در فاصله سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. مطالعه مقطعی آنها نشان می‌دهد که میانگین سن پدران به طور پیوسته از ۳۰.۸ سال در سال ۲۰۱۱ به ۳۲.۱ سال در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته و در همین مدت، نسبت پدران بالای ۵۰ سال از ۱.۱ درصد به ۱.۳ درصد رسیده است.

آنها به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش سن پدران بر میزان باروری زنان، نحوه سپری شدن دوران بارداری آنها و نیز سلامت کودکان تاثیر گذاشته است.

نویسندگان نتایج این تحقیق می‌نویسند: «به طور کلی، تجربه پدری در سن بالا می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند اوتیسم، سرطان‌های کودکان، آکندروپلازی و اسکیزوفرنی را در بچه‌ها افزایش دهد و خطرات و عوارض دوران بارداری را در مادران بالا می‌برد.»

بر پایه نتایج این تحقیق، با بالا رفتن سن پدران از ۷۰ سال، احتمال دختر شدن نوزاد نیز افزایش پیدا می‌کند.

در این مطالعه، حتی پس از کنترل سن مادر و سایر عوامل، هر ۱۰ سال افزایش در سن پدر، نسبت تولدهایی را که به فناوری کمک باروری (ART) متکی بودند، افزایش داد. همچنین افزایش خطر زایمان زودرس و وزن کم نوزاد به هنگام تولد ثبت شد.

مطالعه قدیمی‌تری که در فاصله سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ در آمریکا انجام و نتایج آن در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، نشان داده بود که نوزادانی که از پدران بالای ۳۵ سال به دنیا می‌آیند در معرض خطر بیشتر دچار شدن به وزن کم هنگام تولد، تشنج و مشکلات تنفسی بلافاصله پس از تولد قرار دارند.

همچنین، برای یک مرد ۴۵ ساله یا بالاتر، احتمال تولد نوزاد نارس ۱۴ درصد بیشتر است و این نرخ برای یک مرد ۵۰ ساله یا بالاتر، به ۲۸ درصد می‌رسد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پدر شدن در ۵۰ سالگی؛ آیا تبعات دارد؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پدر شدن در ۵۰ سالگی؛ آیا تبعات دارد؟"، کلیک کنید.