خبرگزاری گیل 25، گروه استانها – صدیقه قربان نیا: زباله برای بسیاری از کشورهای جهان فرصت بوده و از آن به عنوان طلای کثیف یاد میکنند اما متأسفانه به علت سیاستهای غلط در سالهای اخیر و نبود زیرساختهای لازم در بابل به غصه و کلافی سردرگم تبدیل شده و مسئولان و مردم را دچار چالش کرده است.
در حال حاضر نیز بابل ازجمله شهرستانهایی شمالی کشور است که در برابر این معضل مستثنی نبوده و شاید بیش از دیگران نیز با این مشکلات دست و پنجه نرم کرده است. شهرستانی با ۵۳۰ هزار نفر جمعیت که طبق سرشماری صورت گرفته از آن به عنوان پرجمعیت شهرستان در شمال کشور یاد میشود.
در سالهای اخیر نیز هریک از کاندیداها در هر رده انتخاباتی که بوده شعار انتخاباتیش حل معضل زباله بوده است اما دریغ از راه کاری که بتواند این مشکل راحل کند.
کارد به استخوان رسید
مظفر خسروی از جمله اهالی روستای بابلکنار و از توابع روستای انجیلسی است که در گفتگو با خبرنگار گیل 25 ضمن ابراز تأسف و نگرانی از آسیبهای این سایت اظهار کرد: زمانی سایت انجیلسی بسته شد که کارد به استخوان رسید و اهالی دیگر چیزی برای از دست دادن نداشتند، انواع بیماریهای مختلف و آلوده شدن سفرههای زیر زمینی ارمغانی بوده که دفن این زبالهها برای این منطقه به وجود آورد.
وی با اشاره به اینکه به علت یک سیاست غلط سبب شد تا سالهای زیادی این منطقه از این مشکل رنج ببرد، با اشاره به اینکه نباید یک اشتباه باعث اشتباه دیگر شود، ادامه داد: راه حل زباله با نگاههای سطحی حل نخواهد شد بلکه باید یک راه حل اساسی برای آن در نظر گرفت.
تا زمین پاک است ما میتوانیم نفس بکشیم
یعقوب اباذری از جمله فعالان زیست محیطی است و با بیان اینکه دغدغه ما حفظ محیطزیست است، گفت: اگر حال مادرمان زمین خوب باشد، ما میتوانیم خوشحال باشیم.
وی در گفتگو با خبرنگار گیل 25 با اشاره به اینکه عدم کنترل زبالههای شهری و روستایی به علت مواد آلوده کننده و فساد پذیر و نیز رطوبت و حرارت مناسب پناهگاهی مناسب برای انواع حشرات و جوندگان موذی است، یادآور شد: همواره تودههای زباله از عوامل اصلی و مولد بسیاری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات و سایر بیماریهای واگیر دار و غیرواگیردار بوده است.
اباذری تصریح کرد: انتخاب زمین مناسب برای دفن زبالههای شهری، مهمترین عمل در دفن بهداشتی محسوب میشود که باید با دقت کافی و همکاری ادارات و موسساتی چون حفاظت محیط زیست، بهداشت محیط، سازمان آب منطقهای، سرجنگلداری، کشاورزی و منابع طبیعی و نیز با تشریک مساعی شهرداریها انجام شود.
وی ادامه داد: عدم کنترل زبالههای شهری و روستایی به علت مواد آلوده کننده و فساد پذیر و نیز رطوبت و حرارت مناسب، پناهگاهی مناسب برای انواع حشرات و جوندگان موذی بوده و همواره تودههای زباله از عوامل اصلی و مولد بسیاری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات و سایر بیماریهای واگیر دار وغیرواگیردار است.
سایت انجیلسی اشتباه بزرگ بابل بوده است
علی پیرفلک فرماندار شهرستان بابل در گفتگو با خبرنگار گیل 25 با اشاره به اینکه احداث سایت انجیلسی از اشتباهات بزرگ این شهرستان بوده است اظهار کرد: ۲۵ سال قبل زمانی که این سایت راه اندازی شد اگر یک مرکز استاندارد مطابق با دانش روز برای اصلاح ساختار و پردازش زباله طراحی میشد تبعات و زیانهایش به مراتب کمتر از این چیزی بوده است که امروز مردم در گیر آن خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت ۲۵ تنی این سایت در آن زمان نیز بیش از ظرفیت این سایت بوده است، گفت: متأسفانه در حال حاضر یک خط پردازش با ظرفیت ۷۰ تنی در آن ایجاد شده است.
وی همچنین تصریح کرد: متولیان امر در آن زمان باید علاوه بر خط پردازش ۲۵ تنی باید یک ایستگاه تصفیه شیرابه ۲۵۰ متر مکعبی در این سایت ایجاد میکردند که بعد از سالها یک ایستگاه ۴۰ متر مکعبی برای آنجا زده شده است که به هیچ عنوان جوابگوی این حجم از زباله نبوده است
فرماندار بابل عنوان کرد: متأسفانه در سالهای گذشته متولیان امر تمام فرصتها را تبدیل به تهدید کردند و علی الحال در حال حاضر تنها با حکم قضائی میتوان فرصت دیگری برای این سایت گرفت تا بتوان ساختار سایت را کلاً تغییر داد.
وی ادامه داد: در حال حاضر به هیچ عنوان هیچ زبالهای در این سایت نباید تخلیه و دفن شود بلکه باید سایت انجیلسی تنها تبدیل به محل پردازش و زباله خشک آن تبدیل به کمپوست شود.
هیچ زبالهای در این سایت نباید تخلیه و دفن شود بلکه باید سایت انجیلسی تنها باید تبدیل به محل پردازش و تنها زباله خشک آن تبدیل به کمپوست شود
وی ادامه داد: اگر طی این مدت توانستیم نقطه دیگر را برای جایگزینی انتخاب کنیم چه بهتر و در غیر این صورت با تغییر ساختار این سایت راه اندازی خواهد شد و ما بقیه زمین مانده در انجیلسی هم تبدیل به شهرک بازیافتی خواهد شد تا کالاهای بازیافتی که قابلیت بازیافت دارند در این شهرک به مواد اولیه برای کارخانهها تبدیل شود.
تفکیک زباله از مبدا نیازمند فرهنگ سازی جدی است
فرماندار بابل با اشاره به اینکه متأسفانه بسیاری از کارخانجات این شهرستان به مواد اولیه نیازمند هستند و از کشورهای همسایه محصولات خود را با هزینه گزاف وارد میکنند بیان کرد: متأسفانه به علت نبود زیرساختهای لازم برای تفکیک زباله در شهر خودمان کارتنهای زیادی به علت تفکیک نشدن با پسماند تر مخلوط شده واز بین میرود.
وی با تاکید بر اینکه برای تفکیک زباله از مبدا باید کارهای زیادی صورت بگیرد بیان کرد: اولین اقدام برای تفکیک زباله از مبدا فرهنگ سازی درست است که باید تفکیک زباله از مبدا یعنی خانههای مردم صورت بگیرد البته در این رابطه نیز شهرداری هم باید زیرساختهای لازم را فراهم آورد.
وی با اشاره به اینکه جلسات متعددی در مورد اجرایی شدن حل معضل زباله در شهرستان گذاشته شده است گفت: باتوجه به قولهای مساعدی که از وزارتخانههای مربوطه گرفته شده است امیدواریم در آینده نزدیک اتفاقات خوبی در شهرستان رقم بخورد.
روزانه سه هزار تن زباله در مازندران تولید میشود و تمامی شهرهای مازندران با معضل پسماند و زباله دست و پنجه نرم میکنند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رنج دیرینه اهالی بابل از زباله/ چالشی به نام «انجلیسی» – خبرگزاری گیل 25 | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رنج دیرینه اهالی بابل از زباله/ چالشی به نام «انجلیسی» – خبرگزاری گیل 25 | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.