قلب از اعضای مهم و حیاتی بدن است و درصورتیکه تنها برای چند ثانیه وظیفه خود را به درستی انجام ندهد ممکن است به کما یا حتی مرگ فرد منجر شود. به همین دلیل حفظ سلامت قلب از اهمیت بالایی برخوردار است.
به طور معمول، بیشترین موارد حمله قلبی در افراد بالای ۴۵ سال مشاهده میشود، اما معمولا علائم آن پس از سن ۳۰ سالگی بروز میکند. در چنین شرایطی نباید این علائم خفیف در بدن را نادیده گرفت چرا که توجه به آنها میتواند از بروز بیماریهای جدی همچون حمله قلبی جلوگیری کند.
سایت pledgetimes به برخی از این علائم اشاره کرده که وجود آنها میتواند زنگ خطری برای ابتلا به بیماری قلبی باشد:
درد قفسه سینه: نشانه اصلی مشکل قلبی احساس درد در قفسه سینه است، اما این علامت اغلب در مراحل پیشرفتهتر بیماری مشاهده میشود. هرچند، امروزه جوانان در سنین ۲۵ – ۳۰ سالگی هم قربانی حمله قلبی میشوند. هر ساله هزاران نفر از افراد زیر ۳۰ سال در دنیا به دلیل ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی جان خود را از دست میدهند؛ بنابراین نباید درد قفسه سینه را نادیده گرفت. درصورتیکه فرد در کنار درد قفسه سینه تعریق نیز داشته باشد لازم است سریعا به پزشک مراجعه کند.
نفس نفس زدن هنگام بالا رفتن از پله ها: در دوران جوانی سطح انرژی و قدرت بدنی به طور طبیعی بسیار زیاد است، اما اگر پس از انجام کارهای سبک یا سنگین احساس خستگی و مشکل تنفسی داشته باشید این موضوع میتواند نشانه خطر باشد. به طور معمول، بالا رفتن از ۲۰ تا ۲۵ پله برای جوان ۳۰ تا ۴۰ ساله کار سختی نیست. هرچند افرادی که هنگام بالا رفتن از پله دچار احساس خستگی و تنگی نفس میشوند باید نسبت به سلامت قلب خود هوشیار باشند.
خر و پف کردن: خروپف کردن در خواب میتواند دلایل زیادی داشته باشد، اما این مشکل به طور معمول از سنین پایین شروع نمیشود. اگر فردی در سن ۳۰ – ۳۵ سالگی دچار این عارضه شود میتواند حاکی از وجود مشکل تنفسی باشد. همچنین ممکن است خر و پف کردن به مفهوم این باشد که قلب عملکرد مطلوب خود را ندارد.
احساس درد در فک: افراد این علامت را معمولا نادیده میگیرند، زیرا اغلب درد فک را ناشی از دندان درد میدانند و سپس اقدام به مصرف داروی مِسکنی برای رفع آن میکنند. ممکن است وجود مشکل دندانی علت درد فک باشد، اما اگر فرد به طور مکرر با این عارضه مواجه میشود لازم است به پزشک مراجعه کند، زیرا احساس درد در دندان یا فک میتواند نشانه وجود مشکل قلبی باشد.
احساس سوزن سوزن شدن در بخشی از بدن: کلسترول عامل اصلی مشکل قلبی است. افزایش سطح کلسترول، جریان خون در بدن را مختل کرده و احتمال حمله قلبی را بیشتر میکند. درصورتیکه سطح کلسترول بیش از حد افزایش پیدا کند احساس سوزن سوزن شدن در بدن نشانهای از بالا رفتن کلسترول است. درصورتیکه چند روز به طور مداوم احساس سوزن سوزن شدن در بعضی قسمتهای بدن داشته باشید این وضعیت میتواند نشانهای از مشکل قلبی باشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۵ علامت حمله قلبی که باید جدی بگیرید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۵ علامت حمله قلبی که باید جدی بگیرید"، کلیک کنید.